Δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα  από τον αντεισαγγελέα ΑΠ Γ. Αγγελή

Δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα από τον αντεισαγγελέα ΑΠ Γ. Αγγελή

-Θα φάει πολλούς η Novartis

Νέα τροπή στην υπόθεση της Novartis μετά την άρνηση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή να προσέλθει να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης ως προς τη διαδικασία και αξιοπιστίας όσον αφορά τα πρόσωπα που χειρίζονται την υπόθεση. Με τη χαρακτηριστική επισήμανση: «Εγώ δεν θα πάω φυλακή για τη Novartis».

Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε νέες καταγγελίες και αποκαλύψεις. Με αναφορά του προς τον αντεισαγγελέα του ΑΠ Δ. Δασούλα, ζητάει να καταθέσει αμέσως μετά τις εκλογές, όταν θα έχουν αποχωρήσει από τις θέσεις τους τόσο η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου. Ο κ. Αγγελής θέτει ευθέως θέμα αξιοπιστίας και ευθυκρισίας τόσο της εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη όσο και του κ. Καλογήρου.

Σημειώνει μεταξύ άλλων:
– «Η κ. εισαγγελέας η οποία διέταξε την ύστατη στιγμή “τη διπλή έρευνα”, η οποία βαρύνεται με τη μη έρευνα των μέχρι τώρα από εμένα καταγγελλομένων, καθώς και με την απόκρυψη αυτών από το Δικαστικό Συμβούλιο, δεν έχει συμφέρον να “θεωρήσει” ότι λέω ψέματα και άρα να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον μου; Της απομένει άλλη μορφή αμύνης πλην αυτής;».

– «Ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει ήδη διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου (ως μορφή αμύνης, κατά τη γνώμη μου, αφού γνωρίζει την αλήθεια), δεν έχει επίσης συμφέρον να θεωρήσει ότι όσα θα καταθέσω είναι ψευδή;».
Υπενθυμίζεται ότι με άλλη αναφορά του ο κ. Αγγελής είχε καταγγείλει πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis και είχε κάνει λόγο για προαποφασισμένες ποινικές διώξεις πολιτικών χωρίς στοιχεία, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που εκπονήθηκε από μέλος της κυβέρνησης το οποίο φέρει το παρατσούκλι «Ρασπούτιν».

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Αγγελής προέβη σε μία ακόμη κίνηση, που προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Έβγαλε από το αρχείο τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει οι Αντ. Σαμαράς, Β. Βενιζέλος και Δ. Αβραμόπουλος, τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση. Η μήνυσή τους στρεφόταν κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς ήταν εκείνοι που τους ενέπλεξαν, αλλά και κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου.

Φωτο: iapopsi


Σχολιάστε εδώ