Ο Ιμάμογλου νίκησε τον “εκλεκτό” του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ιμάμογλου νίκησε τον “εκλεκτό” του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Η… δεύτερη νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στις δημοτικές εκλογές είναι μια ηχηρή ήττα για το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν. Ο αντίπαλος Μπιναλί Γιλντιρίμ συνεχάρη τον νικητή των εκλογών, εκφράζοντας την ευχή ότι θα υπηρετήσει την πόλη.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εξασφαλίζει για δεύτερη φορά την νίκη στην σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία με το 53,6% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 94,5% των ψήφων.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, ηττάται για δεύτερη φορά στην ψηφοφορία με ποσοστό 45,4%.

Ιμάμογλου: “Μία νέα αρχή για την Τουρκία”

Στις δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο Ιμάμογλου δήλωσε ότι η νίκη του σηματοδοτεί «μία νέα αρχή για την Τουρκία, σημαίνει ότι ανοίγει μια νέα σελίδα».

Ο Γιλντιρίμ παραδέχθηκε την ήττα του μετά τη δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων δηλώνοντας:

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο αντίπαλός μου Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή τύχη. Ελπίζω ότι θα υπηρετήσει καλά την Κωνσταντινούπολη».

Η νίκη του Ιμάμογλου σημαίνει και το τέλος στην 25ετία ελέγχου της Κωνσταντινούπολης από τις ισλαμοσυντηρητικές δυνάμεις.

Φωτο: Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ευχαριστεί τους ψηφοφόρους που τον ανέδειξαν δήμαρχο Κωνσταντινούπολης @ AP

 


Σχολιάστε εδώ