Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ


Συγγραφέας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑΝΕΔΑΚΗ


ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ…

Όταν έχεις δοκιμάσει άπειρες δίαιτες και το μόνο που έχασες είναι ο χρόνος σου και το χαρτί όπου τις έγραφες, η ζυγαριά είναι ο απόλυτος εχθρός σου και στο γυμναστήριο ακόμη σε ψάχνουν…

Όταν προσπαθείς απεγνωσμένα να αδυνατίσεις αλλά ο άντρας σου σε θέλει με πιασίματα, τα παιδιά σου ζητούν να μαγειρεύεις συνέχεια, η μάνα σου φτιάχνει καθημερινά μπακλαβάδες κι ο σκύλος σου τρώει ακόμα και τους καναπέδες…

Όταν η κολλητή σου είναι η δημιουργός του σάιτ zitotagiouvarlakia.gr, η διευθύντριά σου απαιτεί να πετάξεις με παραπέντε και ένας κούκλος τενίστας προσφέρεται να σου μάθει τένις, ενώ το μόνο που παρακαλάς εσύ είναι να εξαφανιστεί το λίπος από την κοιλιά σου… Ε, τότε, έχεις κάθε δικαίωμα να τρελάνεις την ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ, η οποία υπόσχεται πως με την πείρα της, τις γνώσεις της, τη θετική της ενέργεια και την πίστη στον στόχο ΜΠΟΡΕΙ να σε μεταμορφώσει στη γυναίκα που ονειρεύεσαι να είσαι!

Μια τρελά ξεκαρδιστική ιστορία, που κρύβει όμως αληθινά μυστικά για να κερδίσουμε με τον σωστό τρόπο τον πόλεμο της ζυγαριάς. 

Διαβάστε την και… θα τα χάσετε!

Απόσπασμα βιβλίου

Σούζι, τρως. Και ψεύδεσαι και τρως.

Εκατό; Εκατό; Εκατό; Το εκατόοο, το εκατόοο!» Ουρλιάζω σαν τρελή, υστερική, πανικόβλητη, και η πόρτα της κρεβατοκάμαράς μου ανοίγει αμέσως με θόρυβο.
«Τι έγινε, μας την πέσανε; Να πάρουμε το εκατό;» Ο άντρας μου, αναμαλλιασμένος, με τα νερά από το μπάνιο να τρέχουν στο πάτωμα και την πετσέτα στη μέση του να σέρνεται, μπαίνει σαν τον σίφουνα.
«Το πήρα, μαμά, το εκατό. Έρχονται αμέσως, μου είπαν. Τους έδωσα και τη διεύθυνσή μας σωστά, όπως μου την έχεις μάθει». Ο γιος μου, λαχανιασμένος αλλά καταχαρούμενος που έκανε το χρέος του, ακολουθεί από πίσω.
«Μαμά, τι να βάλω τώρα που θα έρθει η αστυνομία; Τι φοράνε για συνάντηση με αστυνόμους; Ξέρεις ποιο είναι το dress code; Μπορώ λες να βγάλω και μια σέλφι μαζί τους; Θα σκάσουν οι φίλες μου από τη ζήλια τους». Η κόρη μου, με το κινητό στο χέρι και αποχαυνωμένο βλέμμα κάτω από το μαλλί που πέφτει στη μούρη της, τραβάει βίντεο.
«Γαβ, γαβ, γαβ!» Ο Τζακ, ο σκύλος μας, με την καλή μου παντόφλα στο στόμα, να τη σκίζει και να τη μασουλάει, μπαίνει τελευταίος αλλά πανευτυχής που έχει κι αυτός συμμετοχή στα δρώμενα.
«Όλοι έξωωωω. Με ακούτε; Έξω όλοι αμέσως. Δε μου φτάνουν τα βάσανά μου, έχω κι εσάς να με αποτρελαίνετε. Έξω είπα. Έξωωωω όλοιοι», ουρλιάζω σαν δαιμονισμένη, φεύγουν όλοι τρέχοντας και ο τελευταίος –δεν ξέρω ποιος, δεν πρόσεξα– κλείνει την πόρτα πίσω του.
Κατεβαίνω από τη ζυγαριά, στην οποία έχω σκαρφαλώσει, και με τρόμο πέφτω σαν τσουβάλι με πατάτες πάνω στο μεγάλο διπλό κρεβάτι μου.
«Εκατό. Έφτασα τα εκατό κιλά. Εκατό…» μουρμουρίζω ξέπνοη, ζαλισμένη και εντελώς απογοητευμένη. Δεν έπρεπε να ζυγιστώ με αυτά τα χοντρά εσώρουχα. Αυτό το σουτιέν με την μπανέλα και το βρακί με το φιογκάκι έπρεπε να το φανταστώ πως θα έκαναν τη διαφορά. Και το βραχιόλι με τα συμπράγκαλα που κρέμονται και τα σκουλαρίκια με τα στρασάκια και η βέρα, όσο να πεις, προσθέτουν…
Σηκώνω το χέρι μου και κάνω τον σταυρό μου. Προσεύχομαι σιωπηλά και αποφασίζω πως θα ξεκινήσω, από σήμερα κιόλας, τη δίαιτα της καλής χριστιανής. Δε θα ζυγίζομαι ποτέ και θα κάνω τον σταυρό μου κάθε φορά που θα τρώω κάτι.
Και μου το είπε η φιλενάδα μου η Λιλή: «Θα ζυγίζεσαι με τα μάτια κλειστά». Αλλά τις ακούς τις φιλενάδες όταν πρέπει; Τις ακούς; Δεν τις ακούς.
Σέρνομαι και κατεβαίνω από το κρεβάτι, τι λαχτάρα είναι κι αυτή που πήρα, Θεέ μου; Τι λαχτάρα; Λες να έχω χάσει καμιά θερμίδα από την ταραχή; Αδυνατίζει άραγε η ταραχή ή τζάμπα θα το πάθω το εγκεφαλικό, θα τα τινάξω και δε θα χωράω να με βάλουνε, υπερνταρντάνα και εκατοντακιλού, ούτε σε ένα φέρετρο της προκοπής;
«Εκατό; Έφτασα τα εκατό κιλά. Πώς έφτασα εγώ τα εκατό κιλά, μου λες; Πώς;» αναρωτιέμαι με αληθινό πόνο ψυχής.
«Παιδί μου, δεν είσαι παχουλή. Όχι. Είσαι απλώς λίγο κοντή και γι’ αυτό δείχνει». Μου το λέει συνέχεια η μάνα μου, μάνα είναι, θα μου πεις, θα πει και καμιά βλακεία να περάσει η ώρα, αλλά εγώ; Εγώ που την ακούω και την πιστεύω; Εγώ;
«Ααχχ».
Έπρεπε να είχα βάλει το βρακί με τις κάθετες ρίγες που κόβει. Αλλά δεν έχω βρακί με κάθετες ρίγες, μήπως γι’ αυτό να πάω να χτυπήσω ένα τατουάζ με ρίγες, να το έχω πλύνε βάλε, να ανεβαίνω στη ζυγαριά μαζί του, να κατεβαίνω από τη ζυγαριά μαζί του, να είμαι σαν τη ζέβρα, τροφαντή αλλά παραλλαγής, να με βλέπουν τα άλλα ζώα στο δάσος και να σκάνε από τη ζήλια τους;
Σας συστήθηκα; Δε σας συστήθηκα. Είμαι η Αφροδίτη και δεν είμαι καλά.
Θα μου πείτε τώρα, πώς να είμαι καλά όταν με βάφτισαν Αφροδίτη και αντί να είμαι μια δίμετρη ξανθιά καρακουκλάρα σαν τη συνονόματη θεά, είμαι μια κοντή μελαχρινή, εκατοντακιλού, κόντρα ρόλος; Να πάω να παίξω τη ζωή μου στο Εθνικό Θέατρο, να ξεραθεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη από τη ζήλια της. Να το ανεβάσουμε και στην Επίδαυρο, να μου πετάνε πιτόγυρα αντί να φωνάζουν «ζήτω» ή να εκσφενδονίζουν πίτσες σπέσιαλ με διπλό πεπερόνι αντί να φωνάζουν «μπράβο», να έρθει να γίνει υπερπαραγωγή και viral η παράσταση για χρόνια ολόκληρα.
«Ααχχχ».
Είμαι μια τραγική φιγούρα. Μια drama queen, μια πρωταγωνίστρια που γεννήθηκε στη Γη ενώ θα έπρεπε να είχε γεννηθεί στον Άρη, όπου η έλλειψη βαρύτητας θα με έδειχνε και πενήντα κιλά τουλάχιστον κάτω! Άτιμη ανθρωπότητα, άτιμοι εξερευνητές που παίζετε με τον πόνο μου, θα ζούσα σε έναν άλλο πλανήτη, στη Σελήνη ίσως, και θα ήμουν συλφίδα, θα με θέλανε όλοι οι εξωγήινοι για το κορμί μου…


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑΝΕΔΑΚΗ είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο Mega Channel, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας. Έχει γράψει δεκαπέντε βιβλία.
Το ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ!, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει πουλήσει περισσότερα από 150.000 αντίτυπα και το έχουν λατρέψει οι Ελληνίδες μαμάδες.
Τα βιβλία της έχουν γίνει θεατρικές παραστάσεις, ετοιμάζονται να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό και όλα τους είναι μπεστ σέλερ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 

Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία, Κοινωνικό, Χιούμορ
ISBN: 978-618-01-3135-2
ISBN Ebook: 978-618-01-3136-9


Δείτε το video του βιβλίου 


Σχολιάστε εδώ