Μητσοτάκης: Η μάχη θα τελειώσει όταν κλείσουν οι κάλπες

Μητσοτάκης: Η μάχη θα τελειώσει όταν κλείσουν οι κάλπες

Μεγάλος κίνδυνος ο εφησυχασμός

-Οι αναποφάσιστοι, το κλειδί

Ο κίνδυνος του εφησυχασμού για την… επερχόμενη νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου πλανάται πάνω από τη Νέα Δημοκρατία και έχει θέσει σε εγρήγορση την ηγεσία.

Στην Πειραιώς διαπιστώνουν ότι η κινητικότητα σε όλες τις βαθμίδες της κομματικής πυραμίδας δεν είναι ανάλογη της κρισιμότητας των επικείμενων εκλογών. Επιπλέον, τμήμα του κομματικού μηχανισμού δείχνει να έχει κατεβάσει ταχύτητες, κάτι το οποίο αποδίδουν όχι τόσο στην κόπωση από τις τριπλές εκλογές (ευρωεκλογές – περιφερειακές – δημοτικές) που προηγήθηκαν, όσο στη βεβαιότητα που εξαπλώνεται στην παράταξη –ενισχύεται και από τις δημοσκοπήσεις–, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί.

«Καμία επανάπαυση, καμία χαλαρότητα», είναι το μήνυμα που στέλνει προς κάθε κατεύθυνση η Πειραιώς, αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν αν ο εφησυχασμός αυτός εδραιωθεί στο εσωτερικό της παράταξης. «Στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις, ψηφίζουν οι πολίτες στις κάλπες», υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διατηρήσει σε υψηλούς τόνους το ενδιαφέρον και την προσπάθεια στελεχών και ψηφοφόρων εν όψει της αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

«Η μάχη θα τελειώσει την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες», επαναλαμβάνει μονότονα στις συσκέψεις στα κεντρικά γραφεία το τελευταίο διάστημα. «Δεν αρκεί να κερδίσουμε τις εκλογές, πρέπει να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα μας επιτρέψει να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», σημειώνει.

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στην Πειραιώς συνηγορούν στο ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, αλλά όχι ακόμη διασφαλισμένος. Η παράταξη διατηρεί τη δυναμική που είχε στις ευρωεκλογές, την ενισχύει έτι περισσότερο, πλην όμως η επίτευξη της αυτοδυναμίας είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένη με τις επιδόσεις των μικρότερων κομμάτων. Για την ακρίβεια είναι σε άμεση συνάρτηση με το (συνολικό) ποσοστό που θα καταγράψουν όσα δεν πιάσουν το όριο του 3% και μείνουν εκτός Κοινοβουλίου. Όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό αυτό τόσο πιο προσιτός είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδυναμία.

Στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 7 Ιουλίου ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στους αναποφάσιστους αλλά και σε όσους απείχαν από τις πρόσφατες εκλογές. Θα υπογραμμίσει την κρισιμότητα των εκλογών και θα τους ζητήσει να ε­μπιστευτούν τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία για να αναλάβουν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο (πολιτικό, οικονομικό, θεσμικό κ.ά.) που την οδήγησε η σημερινή κυβέρνηση.

Στην Πειραιώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τη στάση που θα τηρήσουν οι αναποφάσιστοι θα εξαρτηθεί ως έναν βαθμό και η επιτυχία της προσπάθειας με στόχο την αυτοδυναμία. Η αυξημένη αποχή που καταγράφηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα γεγονός που τους προβληματίζει, δεδομένου ότι μεταξύ αυτών που δεν προσήλθαν στις κάλπες ήταν και ψηφοφόροι της παράταξης.


Σχολιάστε εδώ