Η ελληνική ψυχή παραμένει όρθια… στην Πόλη

Η ελληνική ψυχή παραμένει όρθια… στην Πόλη

-Έχουμε λιγοστέψει…

«Οι εκλογές για τη διοίκηση και τα μέλη που πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια έχουν ‘‘παγώσει’’ από την τουρκική κυβέρνηση», λέει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου Γιώργος Παπαλιάρης. Και προσθέτει:

«Οι τελευταίες έγιναν το 2012 και μπορέσαμε να κάνουμε μια ανανέωση των στελεχών. Αλλά η κατάσταση αυτή δημιουργεί αρκετά προβλήματα όπως στη διαχείριση των κοινοτικών περιουσιών και όχι μόνον. Ένα βασικό ζήτημα που θέλουμε να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι είναι μια απογραφή του ρωμαίικου πληθυσμού.

Υπολογίζουμε ότι είμαστε περίπου 2.500 με 3.000 άτομα. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι όντως έχουμε λιγοστέψει. Αυτό όμως αυξάνει την ευθύνη που έχουν οι επικεφαλής. Οφείλουν να είναι δραστήριοι και αποτελεσματικοί, ευέλικτοι και καλοί στις διαπραγματεύσεις, να κερδίζουν και να διατηρούν την εμπιστοσύνη της κοινότητας, και, κυρίως, να σκύβουν πάνω από όλα τα μέλη της και να γνωρίζουν τις ανάγκες τους».

Πώς αισθάνονται οι Ρωμιοί; ρωτήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας. Η απάντησή του ήταν άλλη μια απόδειξη του πώς αισθάνονται οι Ρωμιοί, που –κακά τα ψέματα– οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι χθεσινές, κάθε άλλο παρά έχουν σταθεί δίπλα τους.

Πάρε το δαχτυλίδι μου…
«Έχουμε πολλούς γηραιούς και άπορους στην κοινότητά μας. Μια μέρα, μία κυρία που δεν είχε συγγενείς και είχε αρρωστήσει βαριά με κάλεσε από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Όταν πήγα να τη δω μου έβαλε στο χέρι ένα δαχτυλίδι. Δεν ήθελε να πεθάνει και να μας επιβαρύνει με τα έξοδα της κηδείας της.

Οι άνθρωποι που ζουν εδώ έχουν μια σπάνια αξιοπρέπεια και μια αγάπη για τον πλησίον. Έχουν την αίσθηση του συνανήκειν και αυτό είναι σπουδαίο. Το δαχτυλίδι της το έχουμε φυλάξει, μιας και η κοινότητά μας έχει την οικονομική άνεση να φροντίζει τέτοια έξοδα. Γενικά στεκόμαστε ο ένας στον άλλον και αυτό χαρακτηρίζει εμάς τους Ρωμιούς».

Φωτο: famoustravel


Σχολιάστε εδώ