Debate: Τι πρότειναν τα κόμματα

Debate: Τι πρότειναν τα κόμματα

Η Δευτέρα 1η Ιουλίου πρόκειται να διεξαχθεί το debate των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά αναφορικά με τους όρους και της προϋποθέσεις διεξαγωγής του λόγω πιθανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να υπάρχουν απευθείας ερωτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και δικαίωμα παρέμβασης με «κίτρινες» κάρτες. Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε στην πρόταση ενώ υπήρξαν ενστάσεις από τα μικρότερα κόμματα.  άλλη μία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ύπαρξη περισσότερων δημοσιογράφων για μεγαλύτερη εκπροσώπηση από τα ΜΜΕ καθώς και να υπάρχει εκπροσώπηση από ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες.

Η πρόηγούμενη πρόταση της ΝΔ ήταν να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών ενώ  τόνισε ότι τα ΜΜΕ επιλέγουν τα πρόσωπα και όχι τα κόμματα, ενώ ζήτησε να μην ξεπεράσει τις 2 ώρες.

Θεματικές Ενότητες

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης οι Θεματικές Ενότητες που συζητήθηκαν από την πλευρά της Πειραιώς ήταν να υπάρξουν τέσσερις θεματικές ενότητες συν μία (ελεύθερη ερώτηση από δημοσιογράφους): οικονομία, ανάπτυξη, εξωτερικών και άμυνας, παιδεία, υγεία και πρόνοια αλλά και η ασφάλεια θεματική στην οποία φέρεται να αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΚΙΝΑΛ η πρόταση ήταν να προστεθεί η δικαιοσύνη και λειτουργία των θεσμών.


Σχολιάστε εδώ