Ξέρετε ποιος είναι ο φόβος του Αλέξη Τσίπρα;

Ξέρετε ποιος είναι ο φόβος του Αλέξη Τσίπρα;

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου να είναι παρών ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜέΡΑ25. Εκεί να δεις τι έχει να γίνει και τι άπλυτα θα βγουν στη φόρα για το ποιος και πώς υπέστειλε τη σημαία της αντίστασης στο κονκλάβιο των Βρυξελλών…


Τι να περιμένεις όταν υπάρχουν συμπολίτες μας, δέκα βήματα από το Σύνταγμα, που με αγωνία μάς τηλεφωνούν για να τους πούμε αν στο μενού των συσσιτίων «θα υπάρχει και κανένα φρούτο, καμιά σαλάτα»… Πού ζούμε… Μέρες Κατοχής μάς θυμίζει η καλή φίλη από τον Άγιο Δημήτριο.


Γκρίνια έχει πέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία, η… κάλπη. Το ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα βγουν ίσως και λιγότεροι από τους μισούς βουλευτές που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται. Μέχρι του σημείου να παρέμβει ο διευθυντής της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης και να τους θυμίσει ότι «είμαστε κανονικοί άνθρωποι και όχι παντρεμένοι με τις καρέκλες». Μόνο που ο νους των βουλευτών έχει κολλήσει στον… παράδεισο που θα χάσουν από τη στιγμή που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.


Δεν ήταν καθόλου χωρίς λόγο η άγρια σύ­γκρουση της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία ήταν. Ο λόγος, ένας και μόνο: Το τι θα έκανε ο Βενιζέλος την επομένη των εκλογών. Και η άποψη που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα ήταν ότι ο Βενιζέλος και άλλοι δυο τρεις βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, της δικής του επιρροής, θα μετακόμιζαν στη ΝΔ του Μητσοτάκη.
Αυτό θέλησε να αποτρέψει η Φώφη, με το ok της κλειστής ομάδας.
Η απορία είναι για ποιον λόγο έκανε αμαχητί πίσω ο Βενιζέλος.


Ο καλός μας φίλος και συμπατριώτης –Κεφαλονίτης γαρ– Σπύρος Δενδρινός είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιά. Αξίζει να τον σταυρώσετε. Η ψήφος σας θα πιάσει τόπο.


Πες αλεύρι, Παύλο Πολάκη. 577.114 Έλληνες σου στέλνουν τα χαιρετίσματά τους. Αυτοί οι 577.114 ψήφισαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο. Να εκπροσωπεί την Ελλάδα, να υπερασπίζεται τα παιδιά που η φύση τα αδίκησε, όμως είναι όρθια και παλεύουν.


Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι πριν από μία βδομάδα ήρθαν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά 11.195 πρόσφυγες και μετανάστες, όταν στην Ιταλία το ίδιο διάστημα ήταν μόλις 2.114. Μέσω δε του Έβρου ήρθαν στην Ελλάδα 4.560. Στα νησιά του Αιγαίου, βρίσκονται στη Λέσβο 7.204, στη Χίο 2.026, στη Σάμο 3.728, στη Λέρο 1.226 και στην Κω 2.069.


Ένας ευπατρίδης, ένας βέρος Κεφαλονίτης και, πάνω απ’ όλα, καλός Ληξουριώτης, ο Νικόλαος Λιναρδάτος, αποχαιρέτισε τούτο τον κόσμο, τον οποίο υπηρέτησε όσο καλύτερα μπορούσε, τιμώντας τα δημόσια αξιώματα που ανέλαβε (υφυπουργός Προεδρίας, γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών, βουλευτής Επικρατείας). Ήταν πολύ αγαπητός. Στην οικογένειά του τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας.


Σχολιάστε εδώ