Μητσοτάκης στο STAR: Σοβαρή η κατάσταση με την Τουρκία, αλλά υπερβολή η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Μητσοτάκης στο STAR: Σοβαρή η κατάσταση με την Τουρκία, αλλά υπερβολή η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή σε συντονισμό με την Κύπρο ώστε να αντιληφθεί η Άγκυρα ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Αυτά θα τα θέσω στη Σύνοδο του ΕΛΚ. Πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρος οδικός χάρτης ώστε να δούμε πως θα πορευτούμε. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην Τουρκία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφερόμενος στη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή, άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού:

«Η κατάσταση έχει τη δικιά της σοβαρότητα. Αλλά η δραματοποίηση κάνει τους πολίτες να ανησυχούν περισσότερο. Εάν ο κ. Τσίπρας γνώριζε κάτι σημαντικό, εικάζω ότι θα είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν έλαβα τέτοιο τηλεφώνημα. Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ έτσι όπως έγινε, ήταν μια υπερβολή, προς την κατεύθυνση μιας επικοινωνιακής διαχείρισης. Λίγο πριν της εκλογές, ας αφήσουμε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής έξω από την αντιπαράθεση».

Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος»

«Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Τέλος συζήτησης», αυτό ήταν το μήνυμά του όταν ερωτήθηκε για το τι σκοπεύει να κάνει στο Δημόσιο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού διπλάσια από το ΑΕΠ. «Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ ανώ συμπλήρωσε: «Θα διατηρηθούν τα επιδόματα».


Σχολιάστε εδώ