Ξαφνικά εκτός λίστας ο Αποστολάκης!

Ξαφνικά εκτός λίστας ο Αποστολάκης!

-Αντιδράσεις για τον Γραμματικάκη
-Οργή κατά Κοτζιά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ζυμώσεις στο κυβερνών κόμμα για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Οι πληροφορίες του «ΠΑΡΟΝ» που κυκλοφόρησε το Σάββατο 15 Ιουνίου, για τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και την μη συμμετοχή του στο ψηφοδελτίο Επικρατείας επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Σήμερα και σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργός Άμυνας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας λόγω… Τουρκίας.

Αν και στην αρχική του σκέψη ήταν όχι απλά να συμπεριληφθεί ο ναύαρχος Αποστολάκης αλλά να είναι και σε εκλόγιμη θέση. Ακόμα συζητείται το διαζύγιο με την Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος διέψευσε ότι του έγινε πρόταση ή συζητήθηκε η συμμετοχή του στο Επικρατείας, παρά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha, ο οποίος τόνισε ότι προσπάθησε να τον μεταπείσει.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει αποφασίσει εδώ και δύο μήνες ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά είδε τις τελευταίες ημέρες μια σπέκουλα γύρω από το όνομά του και γι’ αυτό και έγραψε ένα οργισμένο tweet που καταλήγει με τη φράση: «Σύντροφοι, κόφτε το».

Η διαχείριση του ψηφοδελτίου Επικρατείας όμως είναι δύσκολη για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς κάπως πρέπει να χωρέσει τα κομματικά στελέχη. Από τη μια πλευρά έχει συμφωνήσει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έχοντας και την έγκριση της παλαιάς φρουράς, να βάλει σε εκλόγιμη θέση την Έφη Αχτσιόγλου, νέα εκπρόσωπο του κόμματος, και από την άλλη έχει αποφασίσει να τοποθετήσει στις τρεις πρώτες θέσεις τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

Ο καθηγητής Γ. Γραμματικάκης, το όνομα του οποίου «έπαιζε» για τρεις και πλέον ημέρες για τη θέση του πρώτου στο Επικρατείας, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook έκλεισε την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το παράθυρο που έκλεισε ο Γ. Γραμματικάκης, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να ανακοινώσει τον συγγραφέα Β. Βασιλικό, με τον οποίο προφανώς είχε προχωρήσει σε συζητήσεις που δεν είχαν γίνει γνωστές. Ο Β. Βασιλικός ήταν και στο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ επί Φώτη Κουβέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει σίγουρα τρεις βουλευτές και από το ποσοστό του θα εξαρτηθεί αν θα εκλέξει και τέταρτο. Πάντως, σύμφωνα με τις συζητήσεις, σε μη εκλόγιμες θέσεις θα είναι ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, ο Νάσος Ηλιόπουλος (δεν τοποθετήθηκε στην Α’ Αθηνών, αφού τόνισε πως θα ασχοληθεί με τον δήμο και τον έλεγχο της νέας Δημοτικής Αρχής), ο Νίκος Μπίστης και ο Πάνος Παναγιώτου (από την πρωτοβουλία «Γέφυρες»).

Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Φώτη Κουβέλη, εάν δηλαδή θα είναι υποψήφιοι σε μη εκλόγιμες θέσεις, αν και όσον αφορά το δεύτερο συζητείται η συμμετοχή της δικηγόρου κόρης του στο Επικρατείας.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του 2015, καθώς εκτός από τον Νίκο Κοτζιά, υποψήφιοι δεν θα είναι επίσης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Γιάννης Δραγασάκης, που θα πολιτευθεί στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, και η Θεανώ Φωτίου, που θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.


Σχολιάστε εδώ