Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, περίπου 152.000.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι αναγκασμένα να εργάζονται…

Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, περίπου 152.000.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι αναγκασμένα να εργάζονται…

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef μία μέρα πριν από την Πα­γκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, περίπου 152 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι αναγκασμένα να εργάζονται για να βοηθούν στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ένα στα δέκα παιδιά παγκοσμίως, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να βρίσκεται στην Ασία και την Αφρική.

Από αυτά 72 εκατομμύρια ζουν στην Αφρική και 62 εκατομμύρια στην Ασία. Τα μισά από τα παιδιά που εργάζονται ζουν κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού. Από αυτά το 70% εργάζεται στη γεωργία. Η Unicef κάλεσε κυβερνήσεις, ενώσεις πολιτών και επιχειρήσεις να καταπολεμήσουν την ακραία φτώχεια, που είναι και η κυριότερη αιτία της παιδικής εργασίας.

Το παρήγορο είναι ότι ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται μειώθηκε αισθητά, αφού το 2000 ο αριθμός τους έφθανε τα 246 εκατομμύρια και το 2016 ο αριθμός τους έφθασε τα 152 εκατομμύρια.

Παρότι μειώθηκε ο αριθμός, μειώθηκαν και οι ρυθμοί της υποχώρησης και η πρόβλεψη του οργανισμού για το 2025 είναι ότι δεν θα κατέβει κάτω από τα 121 εκατομμύρια.

Προβληματίζουν αυτά τα νούμερα, άραγε, τους ισχυρούς του πλανήτη;

Σκέφτονται ότι πίσω από αυτά κρύβονται άνθρωποι, και μάλιστα παιδιά;

Φωτό: dailypost.gr


Σχολιάστε εδώ