Η ατελείωτη διελκυστίνδα που πληγώνει το ελληνικό μπάσκετ…

Η ατελείωτη διελκυστίνδα που πληγώνει το ελληνικό μπάσκετ…


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


«Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο λάθος με όσα έκανε. Έπρεπε να παλέψει για να λύσει το πρόβλημα. Όμως, είμαι ο Ρικ Πιτίνο, όχι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό.

Πρέπει να σταθεί όρθιος και να πει ότι έκανε λάθος. Τον χρειαζόμαστε και μας χρειάζεται. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι εκτός γηπέδου. Εντός γηπέδου είμαστε αντίπαλοι. Πρέπει να πουν ότι έκαναν λάθος και να λυθεί το πρόβλημα. Τους χρειαζόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Τάδε έφη Ρικ Πιτίνο. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ένα τέτοιο όνομα, παγκοσμίου εμβέλειας, που δεν έχει θέμα να λέει ελεύθερα αυτό που πιστεύει. Ακόμα και όταν αυτό έρχεται κόντρα στα «πιστεύω» του προέδρου της ομάδας του, όπως… επιβεβαίωσε λίγο μετά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που τόνισε πως το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από υγιείς προσπάθειες, όπως αυτή του Προμηθέα, και όχι έναν σύλλογο που δεν σέβεται νόμους και κανόνες, όπως ο Ολυμπιακός.

Είναι φανερό ότι οι διοικητικές ηγεσίες των δύο «αιωνίων» έχουν αναλωθεί σε μια ατελείωτη διελκυστίνδα και τραβάνε το σχοινί μέχρι να σπάσει. Και αυτό πληγώνει το ελληνικό μπάσκετ, σε σημείο ο πρώτος τελικός της Α1 μεταξύ Παναθηναϊκού και Προμηθέα να διεξαχθεί ενώπιον μόνο 3.000 θεατών. Πλήρης απαξίωση…

Φωτό: sport24.gr


Σχολιάστε εδώ