Γη χωρίς τέλος

Γη χωρίς τέλος


Συγγραφέας
Martin MacInnes
Μετάφραση
Αλέξης Καλοφωλιάς


Το μόνο που τον κρατούσε στη ζωή ήταν ο φόβος. Συνέχισε να τρέχει, φανταζόταν ότι ξέσκιζαν το δικό του κορμί, λαχταρούσε το νερό, το ποτάμι. Η βροχή έπεφτε. Δεν είχε άλλη ανάσα για να τρέξει. Το αίμα και η μυρωδιά ξεπλύθηκαν αποπάνω του. Έφτασε όσο πιο μακριά μπορούσε και τότε κατέρρευσε. Έκλεισε τα μάτια και άνοιξε διάπλατα το στόμα του. Εκείνη τη νύχτα δεν κοιμήθηκε.

Ο Κάρλος εξαφανίζεται. Την υπόθεση αναλαμβάνει ένας συνταξιούχος επιθεωρητής. Αυτό που θα έπρεπε να είναι μια έρευνα ρουτίνας μετατρέπεται σε κάτι παράξενο και απειλητικό. Καθώς ο επιθεωρητής ακολουθεί τα ίχνη του εξαφανισμένου νεαρού άνδρα, οδηγείται έξω από την πόλη, στην καρδιά του δάσους, όπου έρχεται αντιμέτωπος με τον τρόμο αλλά και το θαύμα.

> Το βιβλίο τιμήθηκε από τη Society of Author’s με το βραβείο «Σώμερσετ Μωμ» το 2017 και επιλέχτηκε ως «βιβλίο της χρονιάς» από τις εφημερίδες The GuardianThe Irish TimesThe HeraldThe Scotland on Sunday.

Είπαν για το βιβλίο

Μια Μπορχεσιανή ιστορία μυστηρίου.
-The Guardian-

Εκπληκτικό!
-The Herald-

Παράξενο, στοιχειωμένο, πολυεπίπεδο.
-Ian Rankin-

Ένα συγκλονιστικό έργο: πρωτότυπο, τρομακτικό, καθηλωτικό και γραμμένο με ευφυΐα.
-Neel Mukherjee- συγγραφέας του “Οι ζωές των άλλων”.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Martin MacInnes γεννήθηκε στο Ίνβερνες της Σκοτίας το 1983 και ζει στο Εδιμβούργο.
Έργα του έχουν δημοσιευτεί στα White ReviewAmbitEdinburgh Review3:AM και άλλα περιοδικά.
Έχει λάβει μέρος σε διεθνή επιστημονικά και λογοτεχνικά φεστιβάλ και έχει διακριθεί με τα βραβεία Manchester Fiction Prize και Scottish Book Trust Writers Award.
Το μυθιστόρημά του Γη χωρίς τέλος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, επιλέχτηκε ως καλύτερο βιβλίο της χρονιάς από τον Guardian, τους Irish Times, τη Herald και άλλα έντυπα, ενώ κέρδισε το Somerset Maugham Award από τη Society of Author’s το 2017.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ

Κατηγορία: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ISBN: 9789605863005


Σχολιάστε εδώ