Κ. Μητσοτάκης: Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη (βίντεο)

Κ. Μητσοτάκης: Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη (βίντεο)

Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θα μπουν σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσουμε μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε ομιλία του στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη και συνόψισε το διακύβευμα των εθνικών εκλογών ως εξής: «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα!». «Είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν την ισχυρή ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αντί να απολογηθεί επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία σημείωσε ότι λέει «όχι» στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων, ενώ σημείωσε πως «ο απερχόμενος πρωθυπουργός βάφτισε πρόγραμμα ένα σύνολο από θολά μέτρα, άλλα εκ των οποίων τα είχε ο ίδιος ακυρώσει στη Βουλή, άλλα τα είχε υποσχεθεί από το 2015».

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε ότι αποτελεί κεντρικό βραχίονα οι εξαγωγές και η εξωστρέφεια και ξεκαθάρισε πως «τα περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν και επιτέλους η ελληνική επιχειρηματικότητα θα αφεθεί ελεύθερη να δημιουργεί προστιθέμενη αξία, πλούτο και κυρίως πολλές νέες δουλειές».

Με τέσσερις τρόπους θα έχουμε έκρηξη επενδύσεων:
Πρώτον, με μείωση της φορολογίας, ώστε, επιτέλους, να επενδυθούν περισσότερα ελληνικά κεφάλαια στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσουμε περισσότερα ξένα κεφάλαια.

Δεύτερον, με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και του διοικητικού βάρους που σήμερα κρατάει πίσω όλες τις επιχειρήσεις. Είπα κάτι και οι μονταζιέρες του Μαξίμου, επέλεξαν να διαστρεβλώσουν τα λόγια μου. Σας το ξαναλέω, λοιπόν, εδώ από τη Θεσσαλονίκη για να το καταλάβουν όλοι: Περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια  θα σαρωθούν.  Και επιτέλους, η ελληνική επιχειρηματικότητα θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει καλά, να δημιουργεί προστιθέμενη αξία, πλούτο και κυρίως πολλές νέες δουλειές.

Τρίτον, το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Είναι, τουλάχιστον, παράξενο τον 21ο αιώνα, το 2019,  να ανακαλύπτεται δασική έκταση στο Ελληνικό, όταν έχει λειτουργήσει για σχεδόν 50 χρόνια ως αεροδρόμιο. Ή μια μεγάλη επένδυση στον Πειραιά να καθυστερεί επειδή κηρύσσεται ξαφνικά αρχαιολογικός χώρος, προσέξτε, ολόκληρος ο Πειραιάς.

Και τέταρτον, θα στηρίξουμε τις επενδύσεις με μια πραγματική αποκατάσταση της ρευστότητας. Μια αποκατάσταση της ρευστότητας που ήδη διευκολύνει η διαφαινόμενη εμπιστοσύνη των αγορών, προς τη νέα κυβέρνηση  η οποία όπως ελπίζω θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Βλέπετε, ήδη, μια σημαντική, δραματική, θα έλεγα μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτό αφορά όλους σας, δεν αφορά μόνο την Ελληνική Δημοκρατία. Αφορά, τον κάθε Έλληνα επιχειρηματία μεγάλο ή μικρομεσαίο, ο οποίος θα ωφεληθεί από τη μείωση του κόστους δανεισμού. Και αυτό σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», την επανενεργοποιήση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες -που καθυστερούν αδικαιολόγητα- και την ταχύτερη αξιοποίηση των Κοινοτικών Πόρων θα δώσουν στην ελληνική οικονομία, στην ελληνική επιχειρηματικότητα, μια μεγάλη ένεση ρευστότητας. Όμως, υπάρχει και η κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας. Και ξέρω ότι απευθύνομαι σε επιχειρηματίες συνειδητοποιημένους, που αντιλαμβάνονται σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι απολύτως ταυτισμένα με την επιχειρηματική επιτυχία και με τα συμφέροντα των μετόχων. Και γι’ αυτήν την συμφωνία αλήθειας, μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων θέλω να μιλήσω λίγο περισσότερο. Όποιος απολαμβάνει κίνητρα -όπως αυτά τα οποία προανέφερα- προφανώς αναλαμβάνει και υποχρεώσεις. Αυτό δεν θα πει απλά ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα, αυτό το θεωρώ παντελώς αυτονόητο και δεν χρειάζεται καν να το επαναλαμβάνω. Σημαίνει, όμως, ότι και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από το κράτος να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους, δηλαδή στους εργαζόμενους. Με παροχές, όπως, η δωρεάν μεταφορά από και προς την εργασία, επιπλέον ασφαλιστικά προγράμματα, συμμετοχή των εργαζόμενων στα κέρδη που σήμερα, το γνωρίζετε καλά, φορολογούνται εξοντωτικά. Αυτή είναι λοιπόν η νέα συμφωνία αλήθειας την οποία προτείνουμε και στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Για το πως ο κόσμος της εργασίας θα είναι πραγματικά ωφελημένος από την ίδια την επιχειρηματική επιτυχία των επιχειρήσεων.

 

 

 

«Θα στηρίξουμε τις επενδύσεις με μια πραγματική αποκατάσταση της ρευστότητας«, συμπλήρωσε και σημείωσε ότι θεωρεί αυτονόητο «ότι θα τηρείται απαρέγκλιτα η εργατική νομοθεσία». «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από το κράτος να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους», πρόσθεσε και επισήμανε ότι θα αποτέλεσε μέριμνά του «να προχωρήσουν έργα συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που αφορούν τη δημιουργία νέων σχολείων».

«Είναι πολλές οι δυνατότητες που έχουμε ως προς την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου», υπογράμμισε ακόμα και απευθυνόμενους στους παραγωγούς της Μακεδονίας τους διαβεβαίωσε ότι αποτελεί για τον ίδιο «προτεραιότητά η ανάδειξη του brand Μακεδονία και στόχος να δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων»

«Καλά οργανωμένη διεθνή εκστρατεία επικοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανάδειξη της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας», ανήγγειλε με στόχο, όπως τόνισε, «το brand Μακεδονία να γίνει ένας πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών και να αποτελέσει κινητήριο μοχλό εξωστρέφειας για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα».

Μιλώντας για τη ΔΕΘ σημείωσε ότι πρέπει να αναπτυχθεί επιτέλους στη Θεσσαλονίκη μια πραγματική ζώνη καινοτομίας. «Θα αναβαθμίσουμε και τη ΔΕΘ. Χρειάζεται έναν σημαντικό στρατηγικό επενδυτή», ανέφερε.

«Η ΝΔ βαδίζει με αισιοδοξία προς τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Είναι δυστυχώς σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση», τόνισε και πρόσθεσε πως στις 26 Μαΐου οι πολίτες «έστειλαν ένα πρώτο βροντερό μήνυμα ελπίδας». «Έβαλαν όμως μόνο την πρώτη μονογραφή για την πολιτική αλλαγή. Στις 7 Ιουλίου τους ζητώ να βάλουν την οριστική υπογραφή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους ούτε για πειράματα σε μικρότερα κόμματα. Η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης είναι τώρα» και υπογράμμισε ότι «στις 7 Ιουλίου χρειάζεται μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση. Μόνο έτσι στις 8 Ιουλίου θα είναι μια πραγματική αυτοδύναμη χώρα».

Με πληροφορίες απο το naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ