Από κόσκινο τα ρουσφέτια  του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει η ΝΔ

Από κόσκινο τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει η ΝΔ

Στο μικροσκόπιο της επόμενης κυβέρνησης θα μπουν όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης στο διάστημα από την ημέρα των ευρωεκλογών και μετά.

Αρμόδιοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι αν κι εφόσον ο ελληνικός λαός τους αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας, αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Και αυτό είτε έχει να κάνει με πράξεις διοικητικού χαρακτήρα (προσλήψεις, μετατάξεις κ.ά.) είτε αφορά προμήθειες, συμβάσεις και έργα. Αφήνουν δε σαφώς να εννοηθεί ότι κάθε απόφαση που δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας θα ακυρώνεται (ανακαλείται).

Ήδη ο τομεάρχης για θέματα Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης –κατ’ εντολήν του Κυρ. Μητσοτάκη προφανώς– ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει την επομένη κιόλας των εθνικών εκλογών στην ακύρωση δύο αποφάσεων του υπουργού Ναυτιλίας Φ. Κουβέλη για προσλήψεις λιμενικών και λιμενοφυλάκων. «Οι μάσκες έπεσαν», λένε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «κράτησαν ανοιχτή τη Βουλή μόνο και μόνο για να κάνουν τα ρουσφέτια των ημετέρων».

Στην Πειραιώς έχουν πληροφορίες ότι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα «όργιο ρουσφετιών», που ξεκινάει από το Μέγαρο Μαξίμου, περνάει από τα υπουργεία και φτάνει μέχρι τον τελευταίο οργανισμό που εποπτεύεται από το Δημόσιο. Υπογραμμίζουν δε ότι οι ρυθμίσεις που έφτασαν στη Βουλή και είδαν το φως της δημοσιότητας είναι μικρό μόνο μέρος των εξυπηρετήσεων που έλαβαν χώρα αυτό το διάστημα.

«Οι πράξεις τους δείχνουν απελπισία. Τρέχουν να βολέψουν στο παρά πέντε όλους τους δικούς τους», τονίζουν παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας. «Όσα ρουσφέτια έκαναν άλλες κυβερνήσεις σε μία οκταετία, η σημερινή προσπαθεί να τα κάνει σε έναν – ενάμιση μήνα», προσθέτουν. Δεν κρύβουν μάλιστα την έκπληξή τους για το γεγονός ότι στον κατάλογο των… ωφελημένων (ευνοημένων) είναι σύζυγοι, παιδιά, ανίψια, πρώην σύζυγοι κ.ά. βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε τα προσχήματα δεν θέλησαν να κρατήσουν», σημειώνουν από την Πειραιώς.


Σχολιάστε εδώ