Το Κίνημα Αλλαγής,  η «περιζήτητη νύφη»…

Το Κίνημα Αλλαγής, η «περιζήτητη νύφη»…

-Αν στις εκλογές κρατήσει την τρίτη θέση
-Απώλεια μεγάλη η αποστασιοποίηση του Βενιζέλου

Την ώρα της μάχης δεν αποδυναμώνεις, Φώφη, το στράτευμα. Χρειάζονται όλοι. Και ο τελευταίος. Δεν σπαταλάς έναν Βενιζέλο. Όταν, μάλιστα, όλα τα μάτια από δεξιά και αριστερά είναι στραμμένα στο Κίνημα Αλλαγής για το τι θα κάνει στην περίπτωση που η ΝΔ στις ε­κλογές της 7ης Ιουλίου δεν πάρει αυτοδυναμία.

Κάτι που εύχεται ο Τσίπρας ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική και να γίνει μπάχαλο, όπως κινδυνεύουν να γίνουν οι περισσότεροι δήμοι, όπου για να παρθεί μια απόφαση για την κατα­σκευή ενός έργου το παζάρι θα οργιάζει. Τι θα μου δώσεις για να ψηφίσω; θα λένε οι σύμβουλοι προκειμένου να σχηματισθεί η απαραίτητη πλειοψηφία.

Και το κλειδί στην κεντρική πολιτική σκηνή το κρατάει το Κίνημα Αλλαγής.

Όταν ρωτάνε βουλευτές και στελέχη του τι θα κάνουν, η απάντηση είναι αρχικά ότι υπάρχει προβληματισμός, αλλά στο τέλος παραδέχο­νται πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δώσουν ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση της ΝΔ, για να μην πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική. Βάζοντας, βέβαια, κάποιες κόκκινες γραμμές για τις πολιτικές μέσα στις οποίες θα κινηθεί.

Κλείνοντας, δεν θέλω να πιστέψω σε καμία περίπτωση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έπαιζε τα δικά του παιχνίδια. Έχει δώσει εξετάσεις. Και δεν είναι εύκολη απόφαση να αποχωρείς –έστω και προσωρινά– από την κεντρική πολιτική σκηνή, με τη συγκίνηση να μην κρύβεται την ώρα που αποχαιρετούσε τη Βουλή.

Για το τι θα κάνει δεν μίλησε. Καθαρά, όμως, είπε ότι θα είναι παρών. Παραμένει «ε­νεργός πολιτικός». Και δεν εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ.

Φωτο: ethnos


Σχολιάστε εδώ