Στα χέρια της νέας κυβέρνησης το καυτό θέμα του ελληνικού μπάσκετ…

Στα χέρια της νέας κυβέρνησης το καυτό θέμα του ελληνικού μπάσκετ…

Στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης θα περάσει η… καυτή πατάτα για τα θέματα του ελληνικού μπάσκετ. Στις 9 Μαΐου αποφασίστηκε στον ΕΣΑΚΕ ομόφωνα η αναδιάρθρωση στην Α1 με αύξηση των ομάδων, που ήρθε ως συνέπεια της θέλησης όλων να… διορθώσουν την κατάσταση σχετικά με την ομάδα του Λαυρίου, η οποία υποβιβάστηκε μετά τη νίκη άνευ αγώνος της Κύμης στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 20-0.

Όμως η ομόφωνη απόφαση δεν έφερνε και… αυτόματη θέσπιση της απόφασης, αφού απέμεναν η ΕΟΚ και η συνεννόηση με το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Και ναι μεν η ομοσπονδία του μπάσκετ ήταν θετική, αλλά η άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου φέρνει την άμεση διάλυση της τωρινής Βουλής και επομένως δεν προλαβαίνει να περάσει η απαραίτητη τροπολογία από τη Βουλή και η αναδιάρθρωση κινδυνεύει να μείνει στα λόγια!

Όμως, εδώ αρχίζει το… χοντρό πόκερ.

Αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση το Λαύριο ακολουθεί τον Κολοσσό στην Α2, όπως ακριβώς έδειξε και η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Εδώ, όμως, μπαίνει και ένα τεράστιο ερωτηματικό, που αφορά την τύχη του Ολυμπιακού, που με βάση την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ έχει υποβιβαστεί στην Α2 διότι δεν κατέβηκε στον αγώνα των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

Αν αυτό ισχύσει, ποιος θα πάρει τη θέση του;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρασκηνιακά γίνονται διάφορες κινήσεις, τόσο από την πλευρά των Πειραιωτών, όσο και από την αντίπερα όχθη για το θέμα. Οι «ερυθρόλευκοι», που γνωρίζουν ότι δεν έχουν και πολλές ελπίδες στο ΑΣΕΑΔ, θέλουν να περάσει η αναδιάρθρωση, διότι υποστηρίζουν ότι τότε δεν μπορεί να τους υποβιβάσει κανείς, αφού προβλέπεται ότι μένουν όλες οι ομάδες της Α1. Και προσδοκούν ότι αυτό μπορεί να περάσει ξεκάθαρα στην τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Από την άλλη υπάρχει η πλευρά του Παναθηναϊκού, που τονίζει ότι οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι και υποστηρίζει ότι αν μεν γίνει η αναδιάρθρωση ο Ολυμπιακός πρέπει να πέσει επειδή αποχώρησε απ’ το πρωτάθλημα και να αντικατασταθεί από την πρώτη επιλαχούσα της Α2, ενώ αν δεν γίνει πρέπει να σωθεί το Λαύριο, ως προτελευταίο της βαθμολογίας, αντί των «ερυθρόλευκων».

Μάλιστα ο Μάνος Παπαδόπουλος ήταν ξεκάθαρος στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και ξεκαθάρισε πως απόπειρα σωτηρίας του Ολυμπιακού με νομοθετική παρέμβαση θα σημάνει αυτόματα την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα.

Και επειδή όλα αυτά τα θέματα θα τα βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα έχει ούτε μία μέρα ησυχίας…


Σχολιάστε εδώ