Ποιοι παίζουν για διάδοχοι Στουρνάρα – Αβραμόπουλου

Ποιοι παίζουν για διάδοχοι Στουρνάρα – Αβραμόπουλου

Κερδίζοντας τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και αναλαμβάνο­ντας την εξουσία ο Κυρ. Μητσοτάκης θα είναι εκείνος που θα επιλέξει τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και τον Επίτροπο της χώρας μας στην Κομισιόν.

Πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει κάποιες πρώτες συζητήσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει –όπως είναι φυσικό– σε αποφάσεις και… ονόματα, αν και, όπως λέγεται, «ο Κυριάκος έχει κάποια ονόματα στο μυαλό του».

Όσον αφορά την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι άγνωστο αν ο Γ. Στουρνάρας θέλει να παραμείνει για μία ακόμη (πενταετή) θητεία, όπως και αν ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση στέλεχος πιο κοντά στη δική του φιλοσοφία. Κατά της ανανέωσης της θητείας του κ. Στουρνάρα τάχθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Ν. Κακλαμάνης, προσθέτοντας δε ότι κακώς τοποθετήθηκε στη θέση αυτή.

Θολό είναι το τοπίο και όσον αφορά το πρόσωπο που θα προταθεί για τη θέση του Επιτρόπου. Αν έχουν βάση οι φήμες που διακινήθηκαν κατά καιρούς, ότι, δηλαδή, ενδιαφέρεται για τη θέση ο Αντ. Σαμαράς, τότε το θέμα πρέπει να θεωρείται κλεισμένο. Αν πάλι όχι, το παιχνίδι είναι ανοιχτό και οι προσφορές πολλές. Το βέβαιο είναι ότι αν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκλεγεί ο Μ. Βέμπερ η χώρα μας, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, θα μπορεί να ελπίζει σε ένα πιο σημαντικό χαρτοφυλάκιο από αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής, που κατέχει σήμερα με τον Δ. Αβραμόπουλο.


Σχολιάστε εδώ