Ποιοι κατεβαίνουν πού  με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι κατεβαίνουν πού με τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπουργοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν

Με πολλές δυσκολίες έκλεισαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς πολλά στελέχη και άλλα πρόσωπα στα οποία απευθύνθηκε το κόμμα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια. Επίσης, αρκετοί που πολιτεύτηκαν το 2015 και δεν εξελέγησαν δεν ήθελαν να είναι στα ψηφοδέλτια, ενώ δεν θα συμμετάσχει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου (σ.σ.: Εδώ και δυόμισι μήνες είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική), όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στο κυβερνών κόμμα υπήρξαν έριδες και γκρίνιες στην προσπάθεια να βρεθούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι βουλευτές στις κατάλληλες περιφέρειες, καθώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να εκλεγούν οι μισοί από τους τωρινούς βουλευτές, δηλαδή περίπου 70 – 75, εφόσον τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών είναι αρνητικά και η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας, καθώς αναμένεται να αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο. Τη δεύτερη θέση θα καταλάβει ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και την τρίτη εκλόγιμη ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που ήταν σε εκλόγιμη θέση το 2015, δεν θα βρίσκεται στη λίστα καθώς αποφάσισε να δώσει τη μάχη του σταυρού ως υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών.
Στη Μεσσηνία θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ενώ από εκεί φεύγει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και μετακινείται στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Στην Α’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στο ψηφοδέλτιο του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Νίκος Ξυδάκης, η Βασιλική Κατριβάνου και η υποψήφια ευρωβουλευτής και τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου.

Στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Αννέτα Καββαδία, η Ελένη Αυλωνίτου, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Στο ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η Χαρά Καφαντάρη και ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Όσο για τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ραγκούσης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας θα είναι υποψήφιος στην Ημαθία και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης πιθανότατα θα είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, αν και συζητήθηκε για Επικρατείας και Ημαθία.

Από αυτούς που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα πολιτευτεί στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα είναι υποψήφια στη Μαγνησία και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης θα δοκιμάσει την τύχη του στη Λάρισα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, ενώ η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου θα πολιτευθεί και η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Τέλος, υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής θα είναι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.


Σχολιάστε εδώ