Ο μύθος του Προμηθέα

Ο μύθος του Προμηθέα


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Tις πιο… λαμπρές στιγμές της ιστορίας του βιώνει ο Προμηθέας! Η ομάδα της Πάτρας, στην τρίτη παρουσία της στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, όχι μόνο κατάφερε να κάνει βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, αλλά χάρη στη νίκη του απέναντι στην ΑΕΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πέμπτο ματς των ημιτελικών, κατάφερε κάτι που καμιά άλλη ομάδα της επαρχίας δεν είχε επαναλάβει στο παρελθόν.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά πήραν την πρόκριση για τους τελικούς της Α1 και έτσι ο Προμηθέας έγινε η πρώτη ομάδα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος που θα παλέψει για το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη σειρά των τελικών, με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Έχει ήδη, όμως, καταφέρει να γράψει ιστορία σε μια σεζόν γεμάτη με σπουδαίες στιγμές σε Ελλάδα και Ευρώπη! Το μπάσκετ θεωρείται ίσως το πιο δίκαιο άθλημα που υπάρχει. Ο καλύτερος κερδίσει σχεδόν πάντα. Και στις αναμετρήσεις του Προμηθέα με την ΑΕΚ νίκησε η καλύτερη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, η ομάδα που είχε πλάνο και στρατηγική.

Και αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι πολλές φορές τα χρήματα δεν… αγοράζουν την επιτυχία. Σε αυτή φτάνεις αν έχεις ψυχή και αυτήν την είχε ο Προμηθέας, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια… βολόδερνε στα τοπικά της Αχαΐας. Μέγιστη δικαίωση και για τον Μάκη Γιατρά, που κάποιοι τον χαρακτήρισαν «ταβερνιάρη». Μόνο που αυτός απέδειξε ότι όποιος δουλεύει μπορεί να τα καταφέρει κόντρα και σε χρυσοπληρωμένους κόουτς.

Φωτό: sport24.gr


Σχολιάστε εδώ