Κατευθυνόμενη η ενημέρωση

Κατευθυνόμενη η ενημέρωση

Στην Υπηρεσία Ενημέρωσης τοποθετούνται, με απόσπαση από τη ΓΓΕΕ, η γραμματέας Επικοινωνίας Ελένη Σουλίου και η σύμβουλος Επικοινωνίας Ελένη Δρακοπούλου, η οποία και στο παρελθόν έχει υπηρετήσει στην ίδια θέση. Το θέμα με την Υπηρεσία Ενημέρωσης του ΥΠΕΞ είναι ότι τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης και της μετατροπής της σε κατευθυνόμενη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία περιόρισε την αποτελεσματικότητά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και χρόνια πλέον έχει καταργηθεί η τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, που αποτελούσε παράδοση…
Εξάλλου είναι η εποχή των non papers και της υπαγόρευσης «ειδήσεων» σε φιλικούς δημοσιογράφους από την πολιτική ηγεσία.

Βεβαίως, για να είμαστε ειλικρινείς, εδώ και καιρό και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν παράγεται καν πολιτική στο υπουργείο Εξωτερικών, παρά μόνο υπάρχει διαχείριση τρεχόντων θεμάτων.

Αυτά βλέπει και ο αγαπητός Τέρενς Κουίκ και, καθώς το (πολιτικό) μέλλον άδηλον, συνεχίζει, μέχρι τελικής πτώσεως, τις αποδράσεις σε εξωτικούς και μη προορισμούς… Πάλι καλά, γιατί η ΑΝΥΠΕΞ κ. Σία Αναγνωστοπούλου ασχολείται αποκλειστικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την εφαρμογή της και το ερώτημα φυσικά είναι πώς είναι δυνατόν να πιέζονται οι Σκοπιανοί για την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας όταν από ελληνικής πλευράς η υπόθεση παρακολουθείται από πολιτικό που κάθε άλλο παρά ενοχλούνταν με το σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

[email protected]


Σχολιάστε εδώ