Τι είπε ο Παυλόπουλος στον Τραμπ

Τι είπε ο Παυλόπουλος στον Τραμπ

-Κάρολος: «Έχω την Ελλάδα στην καρδιά μου»

Τετ-α-τετ βαρύνουσας εθνικής σημασίας με ξένους ηγέτες είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στο Πόρτσμουθ της Μεγάλης Βρετανίας για την 75η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία. Ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις από την πρώτη σειρά των επισήμων, έχοντας αριστερά του τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκ. Μέρκελ και δεξιά του (κατά σειρά) τη Μ. Τραμπ, τον Ντ. Τραμπ και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύντομη συνομιλία είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είπε ότι και στις δύο χώρες οι ακραίες δυνάμεις, δηλαδή Χρυσή Αυγή και AFD, έχασαν πολλές δυνάμεις και έπεσαν πολύ χαμηλά, γεγονός που δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των Γερμανών είναι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι.

Στο δείπνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ανησυχίες του ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ την Ευρώπη. Απευθυνόμενος δε προς τον αμερικανό Πρόεδρο σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να γίνουν έθνος που θα παίζει πλανητικό ρόλο χωρίς μια ισχυρή Ευρώπη. Είπε συ­γκεκριμένα: «Εμείς οι Ευρωπαίοι, και μάλιστα κατά την επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, πάντα θυμόμαστε το πόση σημασία έχει η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι θεωρούμε τη συμπόρευση με τις ΗΠΑ κομβικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης. Όμως είναι βέβαιο ότι αυτό το μεγάλο Έθνος, οι ΗΠΑ, δεν μπορούν να διαδραματίσουν τον ιστορικό τους πλανητικό ρόλο παρά μόνο όταν υπάρχει δίπλα τους μια ισχυρή, από κάθε άποψη, Ευρώπη. Άρα είναι προς όφελος των ΗΠΑ η ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο κ. Παυλόπουλος είχε θερμό τετ α τετ με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος μεταξύ άλλων του είπε χαρακτηριστικά: «Έχω την Ελλάδα μέσα στην καρδιά μου». Τον συνόδευσε δε να γνωρίσει ορισμένους από τους βρετανούς βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Φωτο: hellasjournal


Σχολιάστε εδώ