Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου

Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου


Συγγραφέας + Εικονογράφος
STELLA DREIS
Απόδοση
Αναστασία Δ. Μακρή


Μια τρελή τρελή ιστορία γραμμένη με χιούμορ και ανατροπές για την ανακάλυψη του μυστικού της αληθινής ευτυχίας. Μια ιστορία για την αγάπη, την απώλεια, την ελπίδα και τη θεραπευτική δύναμη της φιλίας και της φύσης. Ένα βιβλίο για τη σημασία και τη δύναμη των ονείρων, για το πώς μπορεί κάποιος να πετύχει τους στόχους του και πώς βρίσκει κανείς “το κάλεσμά του” και μια ευχάριστη ιστορία με την οποία μπορούν να ταυτιστούν μικροί και μεγάλοι, που δείχνει ότι κι οι παππούδες με τις ιστορίες τους και την εμπειρία της ζωής έχουν πολλά να προσφέρουν, γραμμένο με χιούμορ και με εξαιρετική εικονογράφηση. 

Η κυρία Φωτεινή κάθε μέρα ξυπνάει χαρούμενη και δείχνει ευτυχισμένη. Οι τρεις γειτόνισσές της, που τίποτα δεν τους λείπει αλλά ποτέ δεν είναι χαρούμενες, απορούν και αναρωτιούνται τι είναι αυτό που κάνει την κυρία Φωτεινή να είναι τόσο χαρούμενη. Κι έτσι αποφασίζουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις κινήσεις της για να μάθουν το μυστικό της. Αυτή όμως η απόφασή τους, τις οδηγεί σε αστείες και ξεκαρδιστικές γκάφες.

Μια τρελή τρελή ιστορία γραμμένη με χιούμορ και ανατροπές για την ανακάλυψη του μυστικού της αληθινής ευτυχίας.  

> Η συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, Stella Dreis, έχει κερδίσει το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Απόσπασμα βιβλίου 




Λίγα λόγια για την συγγραφέα 

Η Stella Dreis γεννήθηκε το 1972 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Το 1995, κέρδισε μια υποτροφία για χαρισματικούς μαθητές, για την Ακαδημία Σχεδιασμού Μόδας στο Αμβούργο. Μετά την αποφοίτηση και το πτυχίο της, για αρκετά χρόνια ταξίδευε και δούλευε παράλληλα στη βιο­μηχανία της μόδας.
Το 2002, επέστρεψε στη ζωγραφική και στην εικονογράφηση. Το πρώτο της παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο (2008), ακολούθησαν πολλά πρότζεκτς και εκθέσεις της. Το “The City that Went Off”, κέρδισε το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και το “The Princess and the Pea”, 2009, ψηφίστηκε ως ένα από τα επτά καλύτερα παιδικά βιβλία της χρονιάς, στη Γερμανία.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ

Τίτλος πρωτοτύπου: Happiness Is a Watermelon on Your Head
Ηλικία: 5-8
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
Είδος: Ιστορίες – Παραμύθια
ISBN: 978-960-547-475-1


Σχολιάστε εδώ