Μητσοτάκης: Και τώρα αυτοδυναμία!

Μητσοτάκης: Και τώρα αυτοδυναμία!

-Στόχος μου, να ενώσω όλους τους Έλληνες

Ως το τελικό (οριστικό) βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα α­ντιμετωπίζουν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου στη Νέα Δημοκρατία. Την περασμένη Κυριακή έγινε απλώς το πρώτο βήμα.

Αν στις ευρωεκλογές στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν η καθαρή νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (την πέτυχε), στις εθνικές εκλογές ο στόχος θα είναι –τι άλλο;– η αυτοδυναμία και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Ο στόχος αλλάζει, αλλά η στρατηγική παραμένει ίδια, στους βασικούς της άξονες τουλάχιστον. Οι ήπιοι τόνοι και η ενωτική διάθεση θα χαρακτηρίζουν την επιχειρηματολογία του και αυτό ανεξάρτητα από τις οχλήσεις (προκλήσεις) που θα δεχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα, καλύτερη και αισιόδοξη εποχή», υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία, ενώ σε αντιδιαστολή με το προεκλογικό σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ για την «Ελλάδα των πολλών» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία σημειώνει ότι «δεν υπάρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι, υπάρχουν όλοι οι Έλληνες».

Θέλει με τον τρόπο αυτό να αποκρούσει (ακυρώσει) την προπαγάνδα που διακινείται από κέντρα φιλικά προς την κυβέρνηση ή ακόμη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία ερχόμενη η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία θα καταργήσει τα ευεργετικά μέτρα για τους μη προνομιούχους και θα επιδοθεί σε «πογκρόμ» όσων δεν ασπάζονται την ιδεολογία της.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στην τακτική των χαμηλών τόνων αφενός για να καθησυχάσει τους φόβους που εξάπτει στους πολίτες η κυβερνητική προπαγάνδα και αφετέρου σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους απογοητευμένους των άλλων κομμάτων και τους αναποφάσιστους. Κατά συνέπεια, θα τον ακούσουμε να επαναλαμβάνει ξανά και ξανά φράσεις όπως αυτές που είπε στη διάρκεια της περιοδείας του στην Πελοπόννησο. «Εφόσον με εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όχι μόνον αυτών που μας ψήφισαν», σημείωσε.

Στο επιτελείο του δεν παραγνωρίζουν τον κίνδυνο στην περίπτωση που υπάρξουν κινήσεις ή δηλώσεις υψηλής έντασης να διεγερθούν τα λεγόμενα αντιδεξιά αντανακλαστικά. Κάτι τέτοιο θα δρούσε ανασταλτικά στην προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύθηκαν οι πανηγυρισμοί για την ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές.

«Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά», ήταν το μήνυμά του, με αποδέκτες πρωτίστως τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Έστειλε έτσι σήμα προς άπαντες να αποφύγουν τις υπερβολές και τις προκλήσεις σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων.

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα
Στην Πειραιώς κατανοούν ότι στις ευρωεκλογές η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων επί της ουσίας αποδοκίμασε και γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Στις εθνικές εκλογές αυτό που θέλουν και θα επιδιώξουν είναι ο ελληνικός λαός να εμπιστευθεί τη Νέα Δημοκρατία. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται διπλό όφελος: Πρώτον, θα ενισχύσει τη δυναμική της παράταξης ώστε να συγκεντρώσει ένα ποσοστό που θα της εξασφαλίζει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Και, δεύτερον, θα ξεκινήσει την κυβερνητική θητεία της έχο­ντας τη συναίνεση ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού. Ο διπλός αυτός στόχος δεν θα επιτευχθεί φυσικά μόνο με τους ήπιους τόνους και την ενωτική διάθεση του κ. Μητσοτάκη και των άλλων στελεχών. Ως εκ τούτου, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η έμφαση θα δοθεί και στο κυβερνητικό πρόγραμμα, δηλαδή στις πολιτικές και τα μέτρα που θα εφαρμόσει η παράταξη αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας. Μεταρρυθμίσεις, μείωση της φορολογίας, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας θα είναι οι βασικοί πυλώνες.

Στο διάστημα που απομένει μέχρι την 7η Ιουλίου ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει νέο κύκλο περιοδειών στη χώρα, δίνοντας αυτήν τη φορά έμφαση σε περιοχές όπου η άνοδος που κατέγραψε η παράταξη στις ευρωεκλογές ήταν περιορισμένη. Όσο κι αν οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τις τριπλές εκλογές (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές) στα σχέδια της Πειραιώς είναι να οργανωθούν κεντρικές εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η προεκλογική καμπάνια που θα ξεκινήσει να ετοιμάζεται τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: Σε πρώτο επίπεδο ο στόχος θα είναι να καταδει­χθεί η ασυνέπεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης και οι συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Σε δεύτερο επίπεδο στο επίκεντρο της καμπάνιας θα είναι οι θέσεις (προτάσεις) της ΝΔ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που θα υλοποιήσει ως κυβέρνηση. «Θα εξηγήσουμε αναλυτικά στον ελληνικό λαό το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα και θα ζητήσουμε την έγκρισή του», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ