Βουλιάξαμε και την ανταγωνιστικότητα!

Βουλιάξαμε και την ανταγωνιστικότητα!

Κι άλλο κατόρθωμα πετύχαμε…
Στη… βαλβίδα του 2012 γύρισε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Ανάμεσα σε 63 χώρες η Ελλάδα κατάφερε να… κατακτήσει την 58η θέση.

Είμαστε κάτω από την Ιορδανία και τη Νότια Αφρική και πάνω από τη Βραζιλία, την Κροατία, την Αργεντινή, τη Μογγολία και τη Βενεζουέλα! Αυτό κι αν δεν είναι μεγάλη επιτυχία μας. Μεταξύ δε των 40 χωρών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής η Ελλάδα είναι στην… 39η θέση.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας 2019 που καταρτίζει το Institute for Management Development της Ελβετίας, η ελληνική οικονομία το 2018 βρέθηκε σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης!

Στο «διά ταύτα», το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή δεν ενίσχυσε στην ουσία την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, επενδύσεις για να διατηρήσει μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία να στηρίζεται στις επενδύσεις και στην παραγωγή και όχι μόνο στην ενίσχυση της κατανάλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παγκόσμια κατάταξη η Σιγκαπούρη είναι στην 1η θέση από την 3η που ήταν πέρυσι. Οι ΗΠΑ υποχώρησαν στην 3η θέση –έχασαν την πρωτιά– και στη 2η παραμένει το Χονγκ Κονγκ.

Φωτο: businessnews


Σχολιάστε εδώ