Βάλτε το χέρι στην τσέπη: 14 δισ. ευρώ ο λογαριασμός των φόρων

Βάλτε το χέρι στην τσέπη: 14 δισ. ευρώ ο λογαριασμός των φόρων

Άσχημη η συγκυρία για τον χρόνο που αναγκαστικά ο Τσίπρας πάει σε βουλευτικές εκλογές μετά το Βατερλώ στις τρεις κάλπες, με πρώτη και πιο οδυνηρή αυτή των ευρωεκλογών, όπου έχασε με σχεδόν δέκα μονάδες διαφορά, ενώ κάθε άλλο παρά αμελητέα ήταν και η ήττα στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές, όπου δεν κέρδισε ούτε έναν από τους κρίσιμους δήμους αλλά και καμία περιφέρεια.

Και τούτο γιατί έχει έρθει ο λογαριασμός στους φορολογουμένους με τους φόρους που πρέπει να πληρώσουν από δω και πέρα, πολλοί από τους οποίους μάλιστα πρέπει να πληρωθούν καλοκαιριάτικα.

Και η οφειλή μόνο πενταροδεκάρες δεν είναι…

Ο λογαριασμός της Εφορίας μέχρι το τέλος του χρόνου ξεπερνάει τα 14 δισ. ευρώ. Και αφορά:
• Τον φόρο εισοδήματος, που είναι γύρω στα 3 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να πληρώσουν 2.500.000 φορολογούμενοι σε τρεις δόσεις (η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 29 Νοεμβρίου). Οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα είναι 1.793.322.
• Τον ΕΝΦΙΑ, που είναι 3,4 δισ. ευρώ και πρέπει να πληρωθεί σε δόσεις, η πρώτη από τις οποίες είναι τον Σεπτέμβριο και η τελευταία τον Ιανουάριο.
• Τον φόρο που πρέπει να πληρώσουν οι επιχειρήσεις για τα κέρδη που είχαν τον προηγούμενο χρόνο, ο οποίος ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ και πρέπει να πληρωθεί σε 5 δόσεις.
• Τον φόρο εισοδήματος από μισθούς και συ­ντάξεις, ο οποίος εισπράττεται με τη μορφή παρακράτησης και το Δημόσιο θα εισπράξει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο γύρω στα 3,4 δισ. ευρώ.
• Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, που είναι 1 δισ. ευρώ και πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.


Σχολιάστε εδώ