ΟΙ ΥΣΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΟΙ ΥΣΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Συγγραφέας
Ντίνος Σ. Κουμπάτης


Τελευταίες ημέρες πριν η Κωνσταντινούπολη πέσει στα χέρια των Τούρκων. Οι πολεμιστές, στις επάλξεις, μάταια προσπαθούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, δύο ερωτευμένα νέα παιδιά, ο Αλέξιος, δίπλα στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, και η Θεοφανώ, δίπλα σε κάθε πληγωμένο, αγωνίζονται και παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα τα οποία εξελίσσονται τόσο στον χώρο της Βασιλεύουσας, όσο και στο στρατόπεδο του Μωάμεθ του Πορθητή.
Τραγικές σκηνές μέσα σε μια Πόλη που μόνη της ελπίδα έχει ένα θαύμα, βασισμένες σε ιστορικά ντοκουμέντα, μέσα από μια τρυφερή διήγηση, την οποία συνθέτουν καθημερινοί άνθρωποι, γεγονότα, ίντριγκες, προδοσίες, φόβοι, έρωτες, προσδοκίες…

Η Θεοφανώ πήρε μια βαθιά ανάσα και έστρεψε το βλέμμα της προς το Μέγα Παλάτιον, όπου ο αγαπημένος της υπηρετούσε ως λογοθέτης στις διαταγές του αυτοκράτορα για περισσότερα από τρία χρόνια. Ήταν πια στα είκοσι πέντε ο καλός της, που άκουγε στο όνομα Αλέξιος, ένας ευειδής νέος με εβένινα μαλλιά και λεπτά χαρακτηριστικά προσώπου, γιος ενός πιστού στον αυτοκράτορα δομέστικου. Κόρη σπουδαίου άρχοντα εκείνη, συμπλήρωνε τα είκοσι ένα και ένιωθε ευτυχισμένη επειδή ετοιμαζόταν, στα πρότυπα της οικογένειάς της, να θεμελιώσει το δικό της σπιτικό. Στο αρχοντικό προετοιμάζονταν για τους γάμους, ενώ στο παλάτι κυριαρχούσε μια περίεργη κατάσταση, καθώς ο νέος αυτοκράτορας, νεοφερμένος από το Δεσποτάτο του Μυστρά, προσπαθούσε να εγκλιματιστεί και παράλληλα να αντιμετωπίσει τα πολλά και σπουδαία προβλήματα της αυτοκρατορίας.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Ντίνος Σ. Κουμπάτης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Θέατρο και Γαλλική Φιλολογία και ασχολείται με τη σκηνοθεσία, τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία. Πολυβραβευμένος για το ποικίλο έργο του με διεθνή βραβεία, όπως το «Βραβείο Ιονέσκο» για το σύνολο της σκηνοθετικής δουλειάς του, του Οργανισμού Unesco, φιλολογικά βραβεία όπως της Γαλλικής Ακαδημίας Γραμμάτων κ.ά., έχει ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος της Εταιρείας Επιστημών του Κιέβου και επίτιμος Διδάκτωρ της έδρας Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βαλένθια.
Ασχολείται με όλα τα είδη του λόγου και έχει προταθεί για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το έργο του Η Ψυχολογία του Ρόλου, Βασικός Παράγοντας στην Εξέλιξη του Θεατρικού Έργου. Τα βιβλία του Άγγελος Σικελιανός, ο Αγνοημένος Προφήτης, Αγαπημένο μου Αϊβαλί και Στις Φλόγες της Σμύρνης έχουν ενταχθεί στα ελληνικά «ευπώλητα».
Έργα του έχουν μεταφραστεί και έχουν κυκλοφορήσει στα γαλλικά, αγγλικά, αλβανικά.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορικό Μυθιστόρημα
ISBN 978-960-14-3431-5

 


Σχολιάστε εδώ