Πολύ πιθανό το σενάριο του τελικού στο εξωτερικό…

Πολύ πιθανό το σενάριο του τελικού στο εξωτερικό…


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Η απόφαση που πήρε η ΕΠΟ για τη δυνατότητα διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου εκτός Ελλάδας ουσιαστικά μας γυρίζει τρία χρόνια πίσω, όταν η διοίκηση της ΕΠΟ υπό τον Γιώργο Γκιρτζίκη είχε αποφασίσει ότι ο τελικός κυπέλλου μπορεί να γίνει σε χώρα του εξωτερικού, με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας.

Τότε η απόφαση της ΕΠΟ είχε ληφθεί λόγω της κόντρας με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος, επικαλούμενος θέματα δημόσιας τάξης, είχε αποφασίσει αρχικά τη μετάθεση του τελικού ανάμεσα στον Ολυ­μπιακό και την ΑΕΚ και μετά την τέλεσή του χωρίς θεατές στο ΟΑΚΑ. Και στόχος ήταν να μπορεί να αποφύγει τυχόν τέτοιου είδους παρεμβάσεις του.

Αυτήν τη φορά η απόφαση ελήφθη επειδή, όπως και τότε, η ομοσπονδία οδηγήθηκε σε τελικό χωρίς φιλάθλους, όμως αυτήν τη φορά ο φόβος δεν είναι οι… παρεμβάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά τα επεισόδια που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στους τελικούς κυπέλλου.

Και δεδομένου ότι όπου συναντιούνται οι τέσσερις μεγάλοι (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) και σε οποιοδήποτε σπορ γίνεται του «Κουτρούλη ο γάμος», αν βγει ζευγάρι απ’ αυτούς στον τελικό του 2020 το σενάριο του τελικού στο εξωτερικό φαντάζει πολύ πιθανό.


Σχολιάστε εδώ