Ώρα να βάλουν χαλινάρι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Ώρα να βάλουν χαλινάρι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Για τη Θράκη σάς είχαμε προειδοποιήσει ότι το κλίμα ήταν βουβό και επειδή το τουρκικό προξενείο δεν παραιτείται ποτέ εύκολα από τους στόχους του, ήταν σαφές ότι δούλευε στο παρασκήνιο.

Η πρωτιά του κόμματος του Σαδίκ (ΚΙΕΦ) και στην Ξάνθη και στη Ροδόπη δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν έγινε απολύτως τίποτε από το 2014 ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η πρωτιά, που για πρώτη φορά σημειώθηκε στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Η Θράκη παραδίδεται αμαχητί στους μηχανισμούς και στις οργανώσεις του «τουρκισμού», με μια πρωτοφανή ανευθυνότητα και μακαριότητα από την Ελληνική Πολιτεία και κυρίως τα πολιτικά κόμματα.

Δυστυχώς και από τον Νίκο Κοτζιά ακολουθήθηκε η πεπατημένη και με μηχανισμούς που άλλοτε δούλευαν για το «ΠΡΑΤΤΩ», άλλοτε για την κυβέρνηση δεν φρό­ντισαν να ανοίξουν διαύλους με τη μειονότητα, τουλάχιστον με τους ανθρώπους εκείνους που χωρίς να ανήκουν σε κόμματα αντιδρούν και αντιστέκονται στο τουρκικό Προξενείο. Και έτσι εκ των άνωθεν επιχειρήθηκαν παρεμβάσεις οι οποίες ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν.

Στο τέλος της ημέρας οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης έρχο­νταν σε απευθείας συναλλαγή με το Προξενείο, προκειμένου να συ­μπεριλάβουν κάποιον αρεστό του στα ψηφοδέλτιά τους, έναντι της πριμοδότησης του συνδυασμού τους από το προξενείο. Τα κόμματα ακολουθούν συνήθως άλλα κανάλια, αλλά και πάλι στο προξενείο καταλήγουν. Και από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών θα φανεί με ποιον έχει γίνει η «συμφωνία».

Στις ευρωεκλογές είναι σαφές ότι το Προξενείο δεν ασχολείται με τα κόμματα, καθώς το μόνο που επιδιώκει είναι η επίδειξη δύναμης με την πριμοδότηση του μειονοτικού ΚΙΕΦ. Και με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών υπό μάλης οι εκπρόσωποι του «τουρκισμού» θα μπορούν πιο εύκολα να παζαρέψουν με τα κόμματα, εν όψει των δύσκολων και κρίσιμων εθνικών εκλογών…

Δεν ωφελεί να γκρινιάζουμε και να εκφράζουμε την ανησυχία μας κάθε τέσσερα χρόνια με τη διαπίστωση ότι η μειονοτική ψήφος χειραγωγείται από το τουρκικό Προξενείο. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα, όλοι γνωρίζουν τις λύσεις. Ας συναισθανθούν ότι πρόκειται για εθνικής σημασίας θέμα, ας ασχοληθούν με τη μειονότητα με διακομματικές αποφάσεις και δράσεις και επιτέλους ας βάλουν χαλινάρι στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, που υπερβαίνει συστηματικά τις αρμοδιότητές του…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ