Μονόδρομος ο Βοτανικός για να βγει ο ΠΑΟ από το τέλμα…

Μονόδρομος ο Βοτανικός για να βγει ο ΠΑΟ από το τέλμα…

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε πως έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση για να προχωρήσει η υπόθεση με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Ενδεικτικό των προχωρημένων επαφών είναι πως είχαν διασαφηνιστεί και οι πηγές χρηματοδότησης του πρότζεκτ.

Αυτές θα προέρχονταν από την Περιφέρεια Αττικής, το ταμείο κρατικών επενδύσεων, ίδια κεφάλαια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και δανεισμό από τράπεζες (µε ευμενείς όρους και από συγκεκριμένα ιδρύματα).

Θετική άποψη εξέφρασαν επίσης τόσο από τη ΝΔ, όσο και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Μπακογιάννης και Ηλιόπουλος.
Για την περίπτωση του Βοτανικού μέχρι τώρα δεν ακούγεται καθόλου ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» το 2012 και το 2013 είχε ψαχτεί για τη Διπλή Ανάπλαση. Δεν επέμεινε, όμως, γιατί αποφάσισε την ανακαίνιση της Λεωφόρου, που τελικά έμεινε στη μέση.

Ο Αλαφούζος, μετά την εξομάλυνση των σχέσεων της ΠΑΕ με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Γιαννακόπουλο. Ο τελευταίος παράτησε την ιδέα που είχε για Παναθηναϊκή Πολιτεία στο ΟΑΚΑ και προσπαθεί να φέρει εις πέρας τη Διπλή Ανάπλαση. Η οποία είναι γνωστό ότι έχει περάσει και από το ΣτΕ και δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα.

Αυτό σύμφωνα με όσα προβλέπονταν έως τώρα. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, όμως, θέλει να μπει στο πλάνο και γήπεδο μπάσκετ 15.000 θέσεων στον χώρο που προβλέπεται από το πρότζεκτ ένα γηπεδάκι για τον Ερασιτέχνη κάτω των 2.000 θέσεων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θέλει το συγκεκριμένο γήπεδο να το… βυθίσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη χρειάζονται τρομερές αλλαγές στον συντελεστή δόμησης. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται μία τροπολογία, αφού προστίθεται κάτι διαφορετικό. Αυτή λογικά θα περάσει, εκτός και αν βρεθούν πάλι κάποιοι και αρχίσουν τις προσφυγές. Τότε θα πάμε στο ΣτΕ και όλοι καταλαβαίνουν ότι πάλι θα χρειαστεί χρόνος. Αλλά ένα είναι σίγουρο. Δεν θα μπει τούβλο αν δεν είναι τα πάντα κατοχυρωμένα.

Ο πρώτος που θα ήθελε να βρεθεί λύση στο γηπεδικό είναι ο Αλαφούζος. Έχει βάλει στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ, διαθέτει μία ομάδα που δεν είναι ανταγωνιστική και έχει ένα ακόμα χρέος κοντά στα 20 εκατ. ευρώ να αποπληρώσει.

Οπότε θέλει να προχωρήσει το έργο και στη συνέχεια είτε να παραδώσει την ΠΑΕ στον Γιαννακόπουλο, παίρνοντας πίσω, όμως, ένα μέρος από τα χρήματα που έχει βάλει, είτε να γίνει συμπαίκτης του είτε να δώσει αλλού την ομάδα, αφού, εφόσον προχωρήσει το γήπεδο και μειωθούν τα χρέη, δεν αποκλείεται να εμφανιστούν κάποιοι ακόμα ενδιαφερόμενοι.

Το γήπεδο μπορεί να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και αυτό το γνωρίζει καλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Εξ ου και η δήλωσή του: «Εφόσον προχωρήσει το πρότζεκτ στον Βοτανικό, χαρίζω τις μετοχές της ΚΑΕ στον Ερασιτέχνη, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να λειτουργήσει στο μοντέλο της Μπαρτσελόνα και ο πρόεδρος να εκλέγεται από τον κόσμο». Βέβαια, κάτι τέτοιο απαιτεί την εγγραφή χιλιάδων μελών στον Ερασιτέχνη.


Σχολιάστε εδώ