Φ. Γεννηματά: Στείλαμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν το ΣΥΡΙΖΑ

Φ. Γεννηματά: Στείλαμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν το ΣΥΡΙΖΑ

Σημεία  από τις συνεντεύξεις  της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στην τηλεόραση του Alpha με το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ.

Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε. Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να ηττηθεί οριστικά στις εθνικές εκλογές η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε η ώρα να λογαριαστούμε στον προοδευτικό χώρο με τον κ. Τσίπρα

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες οδηγούν σε πολιτικά συμπεράσματα. Είναι φανερό ότι ο κόσμος ψήφισε με μεγάλο θυμό και τεράστια επιθυμία να απαλλαγεί από αυτή την κυβέρνηση. Από το συνονθύλευμα που ήρθε ως δήθεν Αριστερά με χιλιάδες ψέματα ότι θα αλλάξει την κατάσταση για τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους και μας έχει γονατίσει όλους. Μας έχει φορέσει θηλιά στο λαιμό και συμπεριφέρεται ως καθεστώς με προσπάθεια ελέγχου στα μέσα, με εκβιασμούς στη Δικαιοσύνη. Έχει γονατίσει με έμμεσους και άμεσους φόρους τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αν οι πολίτες αισθάνονται μία φορά θυμωμένοι γι αυτήν την κατάσταση που ζουν στο πετσί τους καθημερινά, ο χώρος μας και εγώ  αισθανόμαστε  διπλά θυμωμένοι. Γιατί εκτός από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του έχει ασελγήσει σε βάρος της χώρας, ασελγεί συστηματικά και σε βάρος της Παράταξης μας στην οποία μεγάλωσα, πίστεψα, η οποία με ενέπνευσε και εμένα και εκατομμύρια ανθρώπους και έχει αφήσει ανεξίτηλο θετικό έργο. Έχει έρθει ο καιρός να λογαριαστούμε. Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και όχι ο κ. Τσίπρας και ο πολιτικός αχταρμάς  του.

Η επιλογή μου είναι ένα μήνυμα διεύρυνσης και ανανέωσης

Είναι αποκλειστικό προνόμιο του Προέδρου κάθε κόμματος, ευθύνη και υποχρέωση να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να αξιολογεί τα στελέχη και να κρίνει ποιο μήνυμα θέλει να δώσει στους ψηφοφόρους.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν επιβραβεύουμε τα στελέχη για την πορεία τους στο χθες, για την προηγούμενη 30ετία. Δείχνουμε στους ψηφοφόρους το αύριο, το μέλλον. Έτσι τους λέμε πού θέλουμε να πάμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Κανένας δεν είπε στον κ. Βενιζέλο να μην είναι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας ήθελε. Εγώ στη θέση του θα πήγαινα να ζητήσω την ψήφο των προοδευτικών πολιτών, γιατί γνωρίζω ότι στην παράταξή μας και δικαίως, σέβονται τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε στα δύσκολα, σήκωσε βάρη, έδειξε ευθύνη απέναντι στη χώρα και δεν καταλαβαίνω τι φοβάται και δεν ζητάει εφόσον θέλει να συνεχίσει να είναι ενεργός, την ψήφο των προοδευτικών πολιτών;

Είμαι Πρόεδρος και έκανα μια επιλογή. Και θα κριθώ για τις επιλογές μου

Από πότε ένας Πρόεδρος πρέπει να είναι όμηρος των προσωπικών επιλογών των στελεχών; Πραγματικά μου είναι αδιανόητο και ακατανόητο αυτό. Εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να το κατανοήσουν όλοι. Είμαι Πρόεδρος και έκανα μια επιλογή. Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν συνδυάζεται με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε αυτή τη στιγμή. Στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κριθώ για τις επιλογές μου. Και από εκεί και πέρα υπάρχει και ζήτημα ηθικής τάξης που αφορά την στάση όσων  στελεχών επιλέγουν να απέχουν από μια τόσο κρίσιμη πολιτική μάχη.

Οι απόντες αυτή την ώρα το μόνο που κάνουν είναι να διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος δημιουργεί προβλήματα και εσωστρέφεια στο Κίνημα Αλλαγής εμποδίζει το οριστικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλαμβάνω την ευθύνη και τα μηνύματα στον κόσμο θα πρέπει να είναι καθαρά. Και όποιος θολώνει αυτό το μήνυμα θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός, γιατί αυτό που έγινε είναι μονάχα η αρχή.

Όποιος δημιουργεί προβλήματα και εσωστρέφεια στο Κίνημα Αλλαγής εμποδίζει το οριστικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν γινόμαστε εμείς ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος δημιουργεί πρόβλημα και εσωστρέφεια στο Κίνημα Αλλαγής στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει να παραμείνει ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα κριθεί γι’ αυτό και από εμένα και από τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής. Και πολύ αυστηρά.

Ο κ. Καμίνης έδωσε σταθερά συλλογικά τις μάχες της Παράταξης

Πρέπει να στηρίξουμε ανθρώπους που έρχονται και θα ενισχύσουν το εγχείρημά μας και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο και στα στελέχη και στους προοδευτικούς πολίτες, ότι εμείς δεν θέλουμε το «αγνό, παρθένο, κλειστό μικρό ΠΑΣΟΚ». Εμείς φτιάξαμε ένα νέο φορέα που ανοίγεται αυτή τη στιγμή στην κοινωνία που έχει κάνει μία τεράστια ανανέωση σε επίπεδο στελεχών, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε επεξεργασία προτάσεων και δείχνουμε ότι στηρίζουμε την επιλογή μας για διεύρυνση και ανανέωση μέχρι κεραίας. Ο κ. Καμίνης έδωσε σταθερά συλλογικά τις μάχες της Παράταξης, ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για το άνοιγμα και τη δημιουργία του Κινήματος.


Σχολιάστε εδώ