Η μεγάλη τύχη μου ήταν που μπήκα στη Βαρβάκειο

Η μεγάλη τύχη μου ήταν που μπήκα στη Βαρβάκειο

«Στους Δελφούς ήθελα να φτιάξω κάτι που θα γίνει θεσμός, που θα είναι αυτό που θα αφήσω πίσω μου. Αυτό το κάτι είναι σήμερα το ‘‘Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών’’».

«Πολλοί ξένοι ομιλητές έρχονται και για τους Δελφούς – για να μη σου πω μόνο για τους Δελφούς. Θα σου πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: πήγα να δω τον Μάρτιν Γουλφ στο γραφείο του στους Financial Times, για να τον καλέσω στο συνέδριο. Πήγαμε λοιπόν στο εστιατόριο της εφημερίδας και άρχισα να του εξηγώ τι ήθελα να κάνω. Με ρωτάει λοιπόν πού θα το κάνω, του λέω, και μου απαντάει κατευθείαν: “Θα έρθω. Αν το έκανες στην Αθήνα, δεν θα ’ρχόμουν”».

«Φέτος, φιλοξενήσαμε 850-900 άτομα, ενώ ήρθαν στο συνέδριο περίπου 3.200». [Η ομάδα που χειρίζεται κάθε πτυχή του αυξανόμενου σύνθετου εγχειρήματος δεν ξεπερνάει τα 14-15 άτομα.] Όμως πριν φτάσει στους… Δελφούς, εξιστορεί την ιστορία του…

«Γεννήθηκα στη Νέα Ερυθραία, όταν ήταν ακόμα προσφυγική γειτονιά, από πατέρα τσαγκάρη από το Βαθύ Ευβοίας και μητέρα με καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Το 1963, κατόπιν εξετάσεων, έγινα δεκτός, στην Α’ Γυμνασίου, στη Βαρβάκειο. Ήταν μεγάλη τύχη για εμένα. Όλα τα γράμματα που έμαθα στη ζωή μου, τα έμαθα εκεί».

«Το 1973 εργάστηκα στην αμερικανική πρεσβεία. Η επαφή έγινε μέσω της μητέρας μου, η οποία για ένα διάστημα, πολύ δύσκολους καιρούς για την οικογένεια, δούλευε ως καθαρίστρια στην πρεσβεία. Έμεινα εκεί ως το 1979, μία δουλειά στην οποία έμαθα πάρα πολλά. Ήταν σαν ένα master, μία μεγάλη πρακτική. Έμαθα οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, οργάνωση εκθέσεων, εμπορική αλληλογραφία – πάρα πολλά».

Υπογραφή: Συμεών Τσομώκος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SGT

Φωτό: banks.com.gr


Σχολιάστε εδώ