Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρό ηγέτη, λέει το 73%!

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρό ηγέτη, λέει το 73%!

– Σε ποσοστό 56% οι Έλληνες αισθάνονται «ξένοι στην ίδια τους τη χώρα»…
– Το 77% δηλώνει ότι είναι περήφανο για την ελληνική του ταυτότητα

Κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι για τη χώρα μας τα ευρήματα της έρευνας «Αντιλήψεις περί εθνικής ταυτότητας, μετανάστευσης και προσφύγων στην Ελλάδα», την οποία πρα­γματοποίησε η πρωτοβουλία «More in Common» σε δείγμα 2.000 ατόμων.

Το 79% νιώθει απογοητευ­μένο από «τα παραδοσιακά κόμματα» γιατί «δεν ενδια­φέρονται για ανθρώπους όπως εκείνοι», το 82% θεωρεί ότι «η οικονομία δομείται για να ω­φελούνται οι πλούσιοι και ισχυροί» και μόνο το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «είναι εύκολο για κάποιον σαν εμένα να διαπρέψει στην Ελλάδα».

Υποστηρίζουν, μάλιστα, σε ποσοστό 73% ότι η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη, πρόθυμο να πάει κό­ντρα στους ισχύοντες κανόνες. Νιώθουν, πάντως, περήφανοι για την ελληνική τους ταυτό­τητα (77%) και την ελληνική ιστορία (78%), όμως το 54% νιώθει ότι η ελληνική ταυτό­τητα απειλείται, σε ποσοστό δε 56% ομολογούν ότι μερικές φορές αισθάνονται «ξένοι στην ίδια τους τη χώρα».

Σοβαρότερα προβλήματα θεωρούν την οικονομία (31%), την ανεργία (22%) και μόλις το 7% το Μεταναστευτικό. Να σημειωθεί ότι το 77% δηλώ­νει πως οι μετανάστες είναι πρόθυμοι να εργαστούν σκλη­ρότερα και με χαμηλότερες αποδοχές και το 56% ότι προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.
Επικριτικοί είναι οι Έλληνες απέναντι στους εταίρους τους: Το 77% λέει ότι οι Ευρωπαίοι «χρησιμοποίησαν» την Ελλάδα, το δε 73% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την Τουρκία ως εταίρο για την από κοινού διαχεί­ριση του Προσφυγικού.


Σχολιάστε εδώ