Γαλάζια ψηφοδέλτια με διεύρυνση

Γαλάζια ψηφοδέλτια με διεύρυνση

Στην τελική ευθεία της κατάρτισης των εθνικών ψηφοδελτίων είναι η Πειραιώς, με στόχο την αμφίπλευρη διεύρυνση. Η ηγετική ομάδα έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει στις εκλογικές λίστες και στελέχη που προέρχονται από την Κεντροαριστερά, ακόμα κι αν έχουν περάσει από κόμματα που κινούνται δεξιά της ΝΔ, όπως οι ΑΝΕΛ.

Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Κε­ντροαριστεράς, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ξεχνάει τους Νεοδημοκράτες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν απομακρυνθεί από το κόμμα του. Αυτό το κάλεσμα όχι μόνο θα συνεχιστεί στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές αλλά και θα αποτυπωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Μάλιστα τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει όλες τις εκλογικές λίστες, αν και την Παρασκευή έδωσε οκτώ νέους υποψηφίους στη δημοσιότητα.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η υποψηφιότητα της διακεκριμένης καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Τόνιας Μοροπούλου, που θα κατέβει στα Δωδεκάνησα. Μάλιστα η συμμετοχή της στα κοινά ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο, όπου ήταν γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής των φοιτητών και πρώτη εκφωνήτρια του πομπού της κατάληψης τον Νοέμβριο του 1973.

Στις λίστες θα βρίσκονται ακόμη τρεις δημοσιογράφοι, οι Μπά­μπης Παπαδημητρίου (Νότιος Τομέας Β’ Αθηνών), Κωνστα­ντίνος Μπογδάνος (Α’ Αθηνών) και Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β’ Πειραιά), αλλά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας (Ανατολική Αττική).

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ενώ τονίζει πως είναι εδώ για να ενώσει όλους τους Έλληνες.

Σε αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως παρά τη μεγάλη εκλογική νίκη που κατέγραψε η ΝΔ, στην Πειραιώς δεν στήθηκαν πανηγύρια, αλλά απενα­ντίας κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι από όλους.

Αντιπρόεδρος στο ΕΛΚ ο Μεϊμαράκης
Θέση αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να καταλάβει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, που βρέθηκε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, εξασφάλισε, έπειτα από διαπραγματεύσεις, για τη ΝΔ μία θέση αντιπροέδρου στην Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά. Πλέον, στη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτός απροόπτου αύριο, Δευτέρα, θα οριστικοποιηθεί και τυπικά, όπως όλα δείχνουν, η τοποθέτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη σε μία από τις κορυφαίες θέσεις του ΕΛΚ.


Σχολιάστε εδώ