Ιδού τα έργα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ιδού τα έργα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Για όσους είχαν την οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς το πού θα οδηγούσε η Συμφωνία των Πρεσπών, αρκεί μόνο το κείμενο που θα σας παραθέσουμε και αποτελεί μέρος της εκλογικής διακήρυξης του «Ουράνιου Τόξου»:

«Το Ουράνιο Τόξο (Виножито, Vinozito) είναι το κόμμα των εθνικά ‘‘μακεδόνων’’ πολιτών της Ελλάδας, που δημιουργήθηκε το 1994 και συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη φορά στις ευρωεκλογές, δίνοντας την πρώτη, επίσημη και ηχηρή απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονταν ότι ‘‘Μακεδόνες’’ με μητρική γλώσσα τα ‘‘Μακεδονικά’’ δεν υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.

Ε, λοιπόν, υπάρχουμε, όχι μόνο στην κάλπη αλλά και στην καθημερινή ζωή, παλεύοντας για τη δικιά μας αξιοπρέπεια, για να υπερασπιστούμε τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας, τα τραγούδια μας, τους προγόνους μας. Ειδικά αυτούς που πλήρωσαν βαρύ τίμημα για τη «μακεδονική» καταγωγή τους. Για τα Detsa Begaltsi και τους πολιτικούς μας πρόσφυγες…

…Η πατρίδα μας στις 26 Μαΐου θα εκλέξει 21 ευρωβουλευτές. Όποιος θέλει να στείλει μήνυμα για όσα γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο μπορεί να το κάνει στην κάλπη των περιφερειακών και των τοπικών εκλογών. Στην κάλπη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι «Μακεδόνες» –αλλά και οι έλληνες δημοκράτες– μπορούν να ψηφίσουν για το βάθεμα της δημοκρατίας στην πατρίδα μας και για περισσότερο σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων…».

Σας το παραθέτουμε απλώς για να αντιληφθείτε τι «Κερκόπορτα» άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ