Την εξόντωση της μειονότητας επιχειρεί ο Ράμα

Την εξόντωση της μειονότητας επιχειρεί ο Ράμα

Αυτό που γίνεται στην Αλβανία ξεπερνά κάθε φαντασία, ακόμη και εκείνων που γνωρίζουν καλά τη χώρα και το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει στην Αλβανία. Ξαφνικά αποφάσισε η διοίκηση (δηλαδή η κυβέρνηση) ότι ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.

Και ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος; Ότι πριν από 17 χρόνια περίπου ο κ. Μπελέρης είχε κατηγορηθεί για τα επεισόδια στις τοπικές εκλογές στη Χειμάρρα, όταν οι ομογενείς είχαν επιχειρήσει να προστατεύσουν την κάλπη, την οποία ήθελαν να αφαιρέσουν από το εκλογικό κέντρο οι αλβανοί αστυνομικοί.

Η Αθήνα έστειλε το μήνυμά της, εκφράζοντας ανησυχία. Δεν θα πρέπει να επαναπαυθεί σε αυτό, αλλά οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Ράμα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει ανέξοδα αυτό το παιχνίδι άσκησης πίεσης και εξό­ντωσης του μειονοτικού στοιχείου.

Ο κ. Τσίπρας, ορθώς, σε μία από τις συνε­ντεύξεις του προειδοποίησε ότι εάν δεν συμμορφωθεί η κυβέρνηση Ράμα τότε πολύ πιθανόν θα διαχωρισθεί η περίπτωση της Αλβανίας από εκείνη της «Βόρειας Μακεδονίας», ώστε να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις η «Βόρεια Μακεδονία» χωρίς να περιμένει να ανταποκριθεί ο Ράμα…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ