Η κυβέρνηση θα διορίσει νέα ηγεσία του Α. Πάγου λίγο πριν τις εκλογές; – ΝΔ: «Υπό προθεσμία» η κυβέρνηση Τσίπρα

Η κυβέρνηση θα διορίσει νέα ηγεσία του Α. Πάγου λίγο πριν τις εκλογές; – ΝΔ: «Υπό προθεσμία» η κυβέρνηση Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha στην ερ’ωτηση για το ενδεχόμενο να επιλέξει η κυβέρνηση ηγεσία στη δικαιοσύνη, απάντησε «ότι η κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ όλες τις αρμοδιότητές της, είτε γίνονταν οι εκλογές 30 Ιουνίου είτε στις 7 Ιουλίου». Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει 10 Ιουνίου στον ΠτΔ ( μια εβδομάδα μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών) και οι εκλογές θα διεξαχθούν, όπως είπε, στις 7 Ιουλίου, ώστε να μη διαταραχθούν οι πανελληνίων εξετάσεων.

Η ΝΔ προειδοποιεί την «υπό προθεσμία» κυβέρνηση Τσίπρα
Η Νέα Δημοκρατία αντιδρά έντονα στις σχετικές πληροφορίες, από την επομένη κιόλας του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Απόψε, σε νέα ανακοίνωσή της, η ΝΔ προειδοποιεί αυστηρά τον Αλέξη Τσίπρα και την «υπό προθεσμία» κυβέρνηση, να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα, πολύ περισσότερο σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

 


Σχολιάστε εδώ