Έζησα ευτυχισμένες στιγμές

Έζησα ευτυχισμένες στιγμές

«Υπήρξα εισηγητής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο μέγιστο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Για ‘‘την ψυχή της Ευρώπης’’, όπως συνήθισα να λέω. Για δύο λοιπόν χρόνια έζησα τις διεργασίες, τις εντάσεις αλλά και την προσπάθεια σύμπλευσης ανάμεσα στις πολιτικές ομάδες για να φτάσουμε σε μια αποδεκτή πρόταση.

Παράλληλα, η αντίδραση των τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google ή η YouTube, που χρησιμοποιούσαν συχνά και αθέμιτα μέσα, προσέδιδε στο θέμα και ένα βαθύτερο νόημα. Εκείνο της υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών.

Ύστερα από πολλή αγωνία, η τελική μας πρόταση, που θεμελίωνε την προστασία και τη δίκαιη αμοιβή των ευρωπαίων δημιουργών και καλλιτεχνών, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Έζησα ευτυχισμένες στιγμές. Οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές χειροκροτούσαν όρθιοι για τη θετική έκβαση της ψηφοφορίας και μου έκαναν νεύματα νίκης. Ήταν ένα γεγονός με μεγάλη σημασία: στην ψηφιακή μας εποχή, μια πιο δίκαιη προοπτική ξεκινούσε για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τους εκφραστές του».

Υπογραφή: Γιώργος Γραμματικάκης, πρώην ευρωβουλευτής – πρώην πρύτανης, συγγραφέας


Σχολιάστε εδώ