Να μην ξεχνάμε τον λογαριασμό που μας έχουν χρεώσει…

Να μην ξεχνάμε τον λογαριασμό που μας έχουν χρεώσει…

«Η οικονομία, ύστερα από τρία προγράμματα προσαρμογής, 288 δισ. ευρώ επίσημη οικονομική βοήθεια και 160 δισ. ευρώ στήριξη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (σ.σ.: τα οποία πρέπει να επιστρέψουμε κάποια στιγμή, όταν θα… πλουτίσουμε και θα δένουμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα), σταδιακά ανακάμπτει», γράφει σε άρθρο του ο Νίκος Καραμούζης, μέχρι πρότινος πρόεδρος της Eurobank και σήμερα πρόεδρος του ΔΣ της Grant Thornton Ελλάδος.

Και επισημαίνει ότι «η ανάπτυξη πρέπει να ξεπερνάει το 3% ετησίως κατά τα προσεχή έτη». Για πόσα έτη δεν αναφέρει… Προφανέστατα, πολλά…

«Ο κ. Τσίπρας υπερηφανεύεται ότι ‘‘έβγαλε την Ελλάδα από τα Μνημόνια’’ και κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κρίση χωρίς να αποδεχθεί καμία ευθύνη για την καταστροφική διαπραγμάτευση του 2015, που κόστισε στην Ελλάδα τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ», τονίζει σε άρθρο της η Μιράντα Ξαφά.

«Η βουτιά στο ΑΕΠ (περίπου κατά 25%) ήταν αντίστοιχη της Μεγάλης Ύφεσης των ΗΠΑ στα 1929, αλλά η δική τους αποκαταστάθηκε σε επτά χρόνια, ενώ της Ελλάδας διαρκεί πέραν της δεκαετίας. Οι επενδύσεις υπέστησαν τη μεγαλύτερη μείωση (12,2%) από τις 35 χώρες του ΟΟΣΑ. Καμία άλλη χώρα της κρίσης δεν είχε μείωση», υπογραμμίζει σε ανάλυσή του ο Μιχάλης Χαλιάσος, ο οποίος κατέχει την έδρα Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης και είναι σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Σχολιάστε εδώ