Ένα πείραμα για την Ουκρανία…

Ένα πείραμα για την Ουκρανία…

Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρώην κωμικού Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που εξελέγη Πρόεδρος στην Ουκρανία, ήταν η διάλυση της Βουλής, αφού σύμφωνα με τις διακηρύξεις του ήταν «ένα τσούρμο ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν ο προσωπικός τους πλουτισμός».

Έτσι, με όπλο το 73% που του έδωσαν οι Ουκρανοί διέλυσε την Ανώτατη Ράντα λίγο μετά την επίσημη ορκωμοσία του και προκήρυξε πρόωρες εκλογές που θα γίνουν σε δύο μήνες. Πριν διαλύσει το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει να εγκριθεί νομοσχέδιο για τον παράνομο πλουτισμό και την απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας, του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας και του Γενικού Εισαγγελέα. Ο Ζελένσκι, σε μια εμπρηστική ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας, απευθυνόμενος στη Ράντα, δήλωσε πως πρωταρχικός του στόχος είναι να επέλθει ειρήνη στην Ανατολική Ουκρανία, όπου τα πέντε τελευταία χρόνια κυβερνητικά στρατεύματα πολεμούν αποσχιστές που έχουν τη στήριξη της Ρωσίας, και κατέληξε λέγοντας:

«Σε όλη μου τη ζωή έκανα ό,τι μπορούσα για να κάνω τους Ουκρανούς να γελάσουν. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα κάνω τα πάντα για να μην κλάψουν».

Όπως ήταν φυσικό, τη διάλυση του Κοινοβουλίου ακολούθησε η παραίτηση του πρωθυπουργού.
Ένα πείραμα για την Ουκρανία.

Φωτό: cnn.gr


Σχολιάστε εδώ