Χριστουγεννιάτικο παραμύθι…

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι…

Τελικά, στα παραμύθια είναι αξεπέραστος ο Τσίπρας. Μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αναδρομική καταβολή στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος θερινής αδείας, για την οποία είχε καλλιεργήσει πολλές ελπίδες η αρχική θετική τοποθέτηση της εισηγήτριας, η οποία όμως στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη δεν επέμεινε στην εισήγησή της, ο πρωθυπουργός γύρισε την πλάκα στο… γραμμόφωνο και άρχισε να παίζει το νέο παρα­μύθι:

Πως θα δώσει το δώρο των Χριστουγέννων, παρότι ξέρει ότι κατά 99% δεν θα είναι στο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει το τσουνάμι των αντιδράσεων όσων πήγαν στα ΑΤΜ να πά­ρουν τη… 13η σύνταξη και από κει που υπολόγιζαν ότι θα πάρουν 500 ευρώ εισέπραξαν μόλις 250.

Επιχείρησε, μάλιστα, ο Αλέ­ξης Τσίπρας να βγει κι από πάνω λέγοντας: «Από τι πήραν λιγότερα; Από πριν που δεν έπαιρναν καθόλου;». Προφανώς, κάνει ότι ξεχνάει ο πρωθυ­πουργός πως επανειλημμένα είχε εξαγγείλει δημόσια ότι θα δώσει «13η σύνταξη» από τα… πλεονάσματα που εξασφάλισε η πολιτική της κυβέρνησής του. Και τελικά κατέληξε να είναι πενταροδεκάρες…


Σχολιάστε εδώ