Ποιοι άνθρωποι της Υγείας κατεβαίνουν στις εκλογές

Ποιοι άνθρωποι της Υγείας κατεβαίνουν στις εκλογές

Του
ΑΡΗ ΜΠΕΡΖΟΒΙΤΗ


Πλημμυρίδα υποψήφιων γιατρών, φαρμακοποιών και άλλων επαγγελματιών υγείας εμφανίζουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων για την Ευρωβουλή, τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Δεν ήταν εφικτό βέβαια να καταγράψουμε όλους τους υποψήφιους από το χώρο της Υγείας, ωστόσο είναι ενδεικτική η παρακάτω λίστα:

Για την Ευρωβουλή
Υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δημήτρης Ν. Πλουμπίδης (καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ, γιός του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη, εκπρόσωπος της Ελλάδας για θέματα ψυχικής υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), ο Γιάννης Μουζάλας (γενικός γιατρός-χειρουργός, γυναικολόγος-μαιευτήρας), η Φωτεινή Σκοπούλη (γιατρός παθολόγος, καθηγήτρια Παθολογίας Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Υποψήφιοι με τη ΝΔ είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ψυχίατρος, επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ), η Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού (ειδική μαιευτήρας-γυναικολόγος-χειρουργός στην πόλη της Ξάνθης), η Τέτα Διαμαντοπούλου (οδοντίατρος), ο Βασίλης Μιχαλολιάκος (ακτινοθεραπευτής, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην δήμαρχος Πειραιά).

Υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ είναι η Χριστίνα Παπανικολάου (βιοπαθολόγος, πρώην διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας), η Μινέρβα-Μελπομένη (Μένη) Μαλλιώρη (καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ), ο Δημήτρης Ρολόγης (αν. καθηγητής Νευροχειρουργικής, νευροχειρουργός σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο), η Ευαγγελία Κουρουπάκη (οδοντίατρος, βουλευτής Χανίων), η Σταυρούλα Γεωργάκη (νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός»).

Υποψήφιοι με το KKE είναι η Αφροδίτη Ρέτζιου (ψυχίατρος στο Θριάσιο Νοσοκομείο, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ), ο Κώστας Παπαδάκης (κοινωνικός λειτουργός), η Τίνα Κουζιάκη (ψυχολόγος), η Ρούλα Ελευθεριάδου (χειρουργός οδοντίατρος).

Υποψήφια με την Ένωση Κεντρώων είναι η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα (μαιευτήρας-γυναικολόγος, χειρουργός μαστολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας).

Για τις περιφέρειες
Γιώργος Πατούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής (ορθοπαιδικός χειρουργός, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών).

Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής -με επικεφαλής το Γιάννη Πρωτούλη- για την Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα (διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός).

Μαριάνθη Αλειφεροπούλου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής.

Για τους δήμους
Θεόδωρος Αμπατζόγλου, υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου (φαρμακοποιός, πρώην πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρώην Διοικητής του ΙΚΑ).

Κώστας Αλεξανδρόπουλος , υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως (ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, τ. Συντ. Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»).

Αναστάσιος Τσαγκάρης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για την εκλογική περιφέρεια Βούλας (μαιευτήρας-γυναικολόγος, επιστημονικός συνεργάτης Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Δήμου Αθηναίων, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών-Οδοντιάτρων ΠΦΥ).

Ιωάννα Βασιλακοπούλου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πατρέων με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά (διατροφολόγος-διαιτολόγος ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας).
Νίκος Κουκουλάρης, υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας (μικροβιολόγος).

Αθανάσιος Αποστολόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας στο συνδυασμό του γιατρού Νίκου Κουκουλάρη (καρδιολόγος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ).

Ηρακλής Γκότσης, υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας (βιολόγος).

Γιάννης Λαζαρίδης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Μανούρη (στέλεχος της ΠΟΕΔΗΝ).

Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας (καρδιολόγος στο ΠΕΔΥ).

Γιάννης Κιουλάνης, υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης (γαστρεντερολόγος).

Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών (πνευμονολόγος).

Γιάννης Καβαλάρης, υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού (φαρμακοποιός).

Αντώνης Μηλάς, υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης (νοσηλευτής).

Αλέξης Στεφανίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας (ψυχολόγος).


Σχολιάστε εδώ