ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ: Κίνημα Αλλαγής για ισχυρή Ελλάδα και ανθρώπινη Ευρώπη

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ: Κίνημα Αλλαγής για ισχυρή Ελλάδα και ανθρώπινη Ευρώπη


Του
ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΚΑΝΔΑΜΗ
Δικηγόρου, πρ. Γ.Γ. Υπ. Δικαιοσύνης,
υποψηφίου βουλευτή Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ


Το στοίχημα των ευρωεκλογών διατυπώνεται σε δύο επίπεδα. Το καθαρά ευρωπαϊκό, όπου ο στόχος είναι μια νέα κοινωνική Ευρώπη, που θα επιφέρει την ήττα όλων των μορφών του λαϊκισμού. Και το εθνικό, όπου πρέπει να αποδοκιμαστούν συνολικά οι εκπρόσωποι του συντηρητισμού και νεολαϊκισμού στη χώρα μας, κύριοι εκφραστές του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Οι τεχνητές διαφωνίες τους χάριν της τηλεθέασης δεν μπορούν να κρύψουν πως δυστυχώς μοιράζονται κοινές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

Και πως οι πολιτικές τους συγγένειες είναι ενοχλητικά πολλές. Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα δύο κόμματα τον Μάρτιο του 2019 ψήφισαν από κοινού την κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων του «νόμου Κατσέλη», που η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε ψηφίσει το 2010. Του νόμου-σύμβολο, που διέσωσε την περιουσία των θυμάτων της βαθιάς κρίσης. Ούτε επίσης είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως επιφέρει τον εργασιακό Μεσαίωνα με την επταήμερη εργασιακή εβδομάδα, την οποία όμως -όπως λέει η Νέα Δημοκρατία- πρώτη καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργική της απόφαση!

Τόσο όμοιοι δυστυχώς.

Μπροστά σε αυτό το υποκριτικό παιχνίδι εντυπώσεων, που προσβάλλει τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, είναι αναγκαίο οι δημοκρατικοί πολίτες να πάρουν πάνω τους την ευθύνη ανάταξης της χώρας.
Και να δώσουν την πολιτική δύναμη στη μόνη παράταξη που μεταπολιτευτικά εξέλιξε και βελτίωσε τη ζωή των ανθρώπων, δημιουργώντας όλους τους σύγχρονους κοινωνικούς και διοικητικούς θεσμούς ενός κράτους δικαίου, από το ΕΣΥ και τις ανεξάρτητες αρχές, έως τα ΚΕΠ, τον ΑΣΕΠ και τη «Διαύγεια».

Η δημοκρατική παράταξη, όπως εκφράζεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, δίνει νέο νόημα και περιεχόμενο στις κοινωνικές διεκδικήσεις και αποτελεί τον μόνο πολιτικό φορέα που διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, το σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ». Και επίσης τον μόνο φορέα που απαντά στο ευρωπαϊκό διακύβευμα για μια πραγματικά κοινωνική Ευρώπη των λαών και των κρατών.

Στις 26 Μαΐου οι συμπολίτες μας θα εκλέξουν τους εθνικούς εκπροσώπους τους στην Ευρωβουλή. Το μήνυμα της ευθύνης και συμπόρευσης των δημοκρατικών πολιτών σε όλη τη χώρα πρέπει να φθάσει παντού. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ισχυρή Ελλάδα και ανθρώπινη Ευρώπη.


Σχολιάστε εδώ