Νίκη της ΝΔ προβλέπουν  τα ξένα ΜΜΕ

Νίκη της ΝΔ προβλέπουν τα ξένα ΜΜΕ

Καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, με ευρεία μάλιστα διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλούν ξένα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και πολιτικά forum στην Ευρώπη.

Ορισμένα δε εξ αυτών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι διπλές εκλογές της 26ης Μαΐου να αποτελέσουν την αρχή του τέλους για τον Αλ. Τσίπρα. Στην τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Politico εν όψει ευρωεκλογών η ΝΔ προηγείται με διαφορά εννέα μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώνει ποσοστό 35,14%, με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται χαμηλά, στο 25,82%. Σε άρθρο της η γνωστή γερμανική εφη­μερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» εκτιμά ότι αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις στις κάλπες θα είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα να καλύψει τη μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνει ακόμη ότι από τις αρχές του 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά δεύτερο κόμμα πίσω από τη ΝΔ με διαφορά ακόμη και δέκα μο­νάδες. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας επισημαίνει ότι η διπλή εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους για τον Αλ. Τσίπρα. Εξάλλου το One Europe σε ανάλυσή του εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές η ΝΔ μπορεί να κερδίσει μέχρι και δέκα έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις έξι.


Σχολιάστε εδώ