Με τεχνοκράτες  θα δουλέψει ο Κυριάκος

Με τεχνοκράτες θα δουλέψει ο Κυριάκος

Αν αναλάβει την εξουσία

-Δεν θα χρησιμοποιήσω αποτυχόντες βουλευτές και κομματικά στελέχη

Τεχνοκράτες και ανθρώπους της αγοράς προτίθεται να τοποθετήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης σε θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό (οργανισμούς – επιχειρήσεις), αν κι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Θα πρόκειται για πρόσωπα με μακρά και επιτυχημένη πορεία στον ιδιωτικό τομέα, που πέραν των άλλων θα είναι απαλλαγμένα και από τον φόβο για το περιβόητο πολιτικό κόστος.

Σε καμιά περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ακόμη και της Νέας Δημοκρατίας, που σε καίρια πόστα διόρισαν πρώην βουλευτές ή κομματικά στελέχη. Προοπτική που κάθε άλλο παρά ενθουσιασμό προκαλεί στα δεκάδες στελέχη που η επιστροφή της παράταξης στην εξουσία συνοδεύεται με προσδοκίες για… προσωπική ανέλιξη.

«Δεν πρόκειται να τοποθετήσουμε διοικητές σε νοσοκομεία και Οργανισμούς αποτυχόντες βουλευτές ή κομματικά στελέχη», υπογραμμίζει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Θεωρεί εντελώς λανθασμένη την πρακτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδίως δε η σημερινή, με την τοποθέτηση πρώην βουλευτών ή κομματικών στελεχών σε καίριες θέσεις. Πρόσωπα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους «δεν είχαν ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ρόλου τους». Και αυτός ήταν κατά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ένας από τους λόγους που οργανισμοί και επιχειρήσεις υπαγόμενες στο κράτος κατέρρευσαν και όχι μόνο από οικονομικής απόψεως.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη γνωρίζουν πολύ καλά ότι την επομένη των εκλογών, αν αναλάβουν την εξουσία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα… τσουνάμι αιτημάτων, είτε από υποψηφίους που απέτυχαν να εκλεγούν είτε από στελέχη του κομματικού μηχανισμού. «Θα εκπλαγούν δυσάρεστα αυτοί οι οποίοι προσβλέπουν σε μια κυβερνητική θέση μόνο και μόνο επειδή κάποτε προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην παράταξη», είπε προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό μήνυμα προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί γενικός αποκλεισμός, θα υπάρξουν εξαιρέσεις από τον κανόνα, αλλά με αυστηρά τεχνοκρατικά κριτήρια. Ορισμένοι θα προκύψουν από το Μητρώο Στελεχών, που εντάχθηκαν στην παράταξη μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην αρχηγία.


Σχολιάστε εδώ