Αλ. Τσίπρας:  Με αυτούς που μας χρεοκόπησαν ή με εκείνους που μας έβγαλαν απ΄την χρεοκοπία;

Αλ. Τσίπρας: Με αυτούς που μας χρεοκόπησαν ή με εκείνους που μας έβγαλαν απ΄την χρεοκοπία;

Tο βασικό δίλημμα των εκλογών -“Με αυτούς που μας χρεοκόπησαν ή με εκείνους που μας έβγαλαν απ΄την χρεοκοπία;- και τον κίνδυνο να ακυρωθούν τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης αν στις ευρωεκλογές δεν δοθεί καθαρό μήνυμα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας  το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

“Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι νόμιζαν ότι το ψέμα και η προπαγάνδα θα λυγίσουν τον περήφανο ελληνικό λαό. Ο δημοκρατικός και λαϊκός κόσμος, σε κάθε γωνιά της χώρας, αναλαμβάνει δράση. Με τη φωνή και τη παρουσία του στέλνει μήνυμα νίκης και προοπτικής”, ειπε ο Αλέξης Τσίπρας.

O πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα των εκλογών.

>Την Κυριακή, δεν ψηφίζουμε απλά για το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές. Ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και μακριά από τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές, για το αν θα διατηρηθούν τα θετικά μέτρα ή αν καταργηθούν.

«Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει», είπε.

Έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που πήγαν να μας στήσουν

“Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη. Είχαν μιλήσει μάλιστα και για θρίαμβο, και για περίπατο εκλογικό. Υποτίμησαν όμως για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας. Αυτού του λαό που έχει περάσει τόσα και τόσα. Που τα’ χει βάλει με τα θηρία ανήμερα. Σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις. Γιατί οι αντίπαλοί μας έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που πήγαν να μας στήσουν. Είναι η παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της μεγάλης εκλογικής απάτης. Της απάτης των δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων που δημιούργησαν μόνοι τους για να φτιάξουν κλίμα νίκης, αλλά μέσα σε αυτή την παγίδα τώρα έπεσαν οι ίδιοι, διότι δεν ήξεραν φαίνεται, δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη του 2015, ούτε τον Ιούλη του 2015, ούτε τον Σεπτέμβρη του 2015 ότι την τελική κρίση και απόφαση την παίρνει ο ελληνικός λαός”.

Μας έβαλαν μύρια εμπόδια

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναδρομή στην συμπεριφορά της αντιπολίτευσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια λέγοντας ότι προσπάθησαν βάλουν μύρια εμπόδια: Στην αρχή άφησαν τα ταμεία άδεια, προσδοκώντας στην άτακτη χρεοκοπία. Αργότερα προσδοκώντας ότι θα κρατήσουν γερά οι δανειστές, ώστε να μη κλείσουν οι αξιολογήσεις. Ότι θα εφαρμοζόταν ο κόφτης. Ότι δεν θα παίρναμε λύση για το χρέος. Ότι θα κοβόντουσαν οι συντάξεις. Ότι δε θα βγαίναμε στις αγορές”.

“Μας κατακεραύνωναν, γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας” ανέφερε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αντιπολίτευση. “Και ακόμα χειρότερα, την ίδια στιγμή που εδώ παρουσιάζονταν ως δήθεν φιλεύσπλαχνοι και στοργικοί απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν, πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να πείσουν τους δανειστές μας, μη τυχόν και μας αφήσουν, μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις, μη τυχόν και μας αφήσουν και προχωρήσουμε σε μέτρα κοινωνικής στήριξης και προστασίας. Δεν θα τα ξεχάσει αυτά ο ελληνικός λαός.
Και οι ίδιοι άνθρωποι, που λειτούργησαν ως σαμποτέρ όλα τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές. Αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση. Αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση, έρχονται τώρα να παριστάνουν τους σωτήρες”.

” Η πιο μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης είναι η στήριξη των αδυνάτων” είπε και παρέθεσε:

-Στην Υγεία, με την πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, τις 19.000 προσλήψεις προσωπικού.

-Στην Πρόνοια, όπου αυξήσαμε τους πόρους από 780 εκατομμύρια στα 3 δισ. και με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για 700.000 συμπολίτες, το επίδομα στέγης για 240.000 συμπολίτες μας.

-Στην Παιδεία, που τελειώσαμε με το αίσχος των φωτοτυπιών και των ελλείψεων. Τα σχολεία λειτουργούν με επάρκεια σε καθηγητές και βιβλία, προχωράμε σε ένα συνολικό σχέδιο για προσλήψεις 15.000 μόνιμου προσωπικού, με 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή.

-Στην εργασία, όπου μειώσαμε την ανεργία κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, επαναφέραμε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους.


Με πληροφορίες και από το ΑΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ