Φώφη: Παραδίδουν τη χώρα με τη θηλιά στον λαιμό!

Φώφη: Παραδίδουν τη χώρα με τη θηλιά στον λαιμό!

-Εξαγγέλλουν μέτρα-μεταχρονολογημένες επιταγές

Βαρύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα απηύθυνε μιλώντας στη Βουλή η Φ. Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι με τις επιλογές τους από το 2015 και μετά κατέστρεψαν τη δυνατότητα οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση. «Τώρα, λίγο πριν από τις εκλογές, την παραδίδουν (σ.σ.: τη χώρα) με τη θηλιά στον λαιμό, σε επιτροπεία και με όρους δυσβάστακτους», υπογράμμισε.

«Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Καταδικάζει την οικονομία σε αργό θάνατο. Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Όσο παραμένει, η ζημιά για τη χώρα μεγαλώνει», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε προ ημερών ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι με την πολιτική των υπερπλεονασμάτων φτωχοποίησε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ήδη στο πολλαπλάσιο τις δήθεν παροχές», τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι δέκα τους πήρε, ένα τους επιστρέφει»!

Ειδικότερα δε για τη λεγόμενη 13η σύνταξη η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι ως τώρα η κυβέρνηση τους έχει αφαιρέσει πέντε συντάξεις, μία κάθε χρόνο από το 2015.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει ούτε τα κότσια ούτε την αξιοπιστία προκειμένου να διαπραγματευθεί και να αλλάξει τις δεσμεύσεις του για τα υψηλά πλεονάσματα. «Εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα για το 2020 –μεταχρονολογημένες επιταγές–, δίνοντας ταυτόχρονα ως ενέχυρο στους δανειστές 5,5 δισ. ευρώ από τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες. Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή δεν δεσμεύσεών του, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν θα επιτευχθούν», υπογράμμισε.

Στη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Γεννηματά απαρίθμησε μια σειρά από αποδεικτικά στοιχεία που πιστοποιούν την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας:
1. Το δημόσιο χρέος φθάνει τα 335 δισ. ευρώ (181% του ΑΕΠ) και υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Κατά 5% αυξήθηκε μόνο το δ’ τετράμηνο του 2018.
2. Οι απλήρωτοι φόροι των πολιτών αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ακόμη μόνο το πρώτο δίμηνο του 2019.
3. Οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 12% το 2018.
4. Η ΔΕΗ κινδυνεύει, αφού καταγράφει ζημίες 900 εκατ. ευρώ και
5. Οι μικρομεσαίοι δηλώνουν στους υπουργούς ότι τα μαγαζιά τους κο­ντεύουν να γίνουν νεκροταφεία.


Σχολιάστε εδώ