Στους αναποφάσιστους  ποντάρει η ΝΔ

Στους αναποφάσιστους ποντάρει η ΝΔ

Έμφαση στους αναποφάσιστους πρόκειται να δώσει η Νέα Δημοκρατία στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές της 26ης Μαΐου, καθώς η επιλογή που θα κάνουν την ώρα της κάλπης ενδέχεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αν και απομένουν μόλις δύο εβδομάδες, το ποσοστό όσων στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει σε ποιο κόμμα ακριβώς θα δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» κινείται σε διψήφιους αριθμούς.

Στις τελευταίες δημόσιες ομιλίες του ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει σταθερά έκκληση προς τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας. Κάνει δε ειδική μνεία προς όσους δεν έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας έτσι τέλος στην «καταστροφική» διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει το συ­γκεκριμένο τμήμα ψηφοφόρων ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ενωτικός και σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με όλους την επομένη των εκλογών. Σύμφωνα με τις έρευνες οι αναποφάσιστοι προέρχονται κυρίως από το σώμα εκείνο που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει και ένα σημαντικό τμήμα δεξιών ψηφοφόρων που δεν συμφωνεί (συναινεί) με τη στρατηγική του Κυρ. Μητσοτάκη καθώς και με τις επιλογές των προσώπων που έχει κάνει την περίοδο που είναι αρχηγός.

Στην τελευταία έρευνα της MRB οι αναποφάσιστοι μετρήθηκαν στο 11,3%, ενώ στην αντίστοιχη της Alco ανέβηκαν στο 17,8%, στη δε έρευνα της Opinion ήταν 13,3%.

«Ως εδώ!»
Το σλόγκαν «Ως εδώ!» θα είναι ο βασικός πυλώνας της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ –προβλήθηκε ήδη το πρώτο σποτ– εν όψει των εκλογών. Θέλει με τον τρόπο αυτό να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες, τονίζο­ντας ότι πρέπει να βάλουν τέλος στη θητεία της σημερινής κυβέρνησης.

Η καμπάνια που έχουν επεξεργαστεί και σχεδιάσει στην Πειραιώς θα είναι… δύο ταχυτήτων. Στην… πρώτη ταχύτητα θα απαντήσουν και θα ακυρώσουν την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψέματα και τις ανακολουθίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αλλά και τις συνέπειες που είχαν οι πολιτικές που εφάρμοσαν σε όλους τους τομείς από το 2015 μέχρι σήμερα.

Υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά και δεν τηρήθηκαν μετεκλογικά θα έρθουν εκ νέου στην επιφάνεια. Υποθέσεις όπως το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο Γ. Βαρουφάκης, το κλείσιμο των τραπεζών θα αποτελέσουν και πάλι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στη φαρέτρα της Πειραιώς προστέθηκαν τελευταία το ντοκιμαντέρ για το Μάτι, η συμπεριφορά του Π. Πολάκη και οι διακοπές του πρωθυπουργού με το σκάφος της κ. Παναγοπούλου.

Στη δεύτερη ταχύτητα το βάρος θα πέσει στην προβολή του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση τα θέματα της οικονομίας, της ανεργίας, της δημόσιας ασφάλειας, της δικαιοσύνης κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ