Έξι στους επτά Έλληνες δεν δήλωσαν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο

Έξι στους επτά Έλληνες δεν δήλωσαν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο

Σε έναν μήνα λήγει το εξάμηνο για έντεκα περιφερειακές ενότητες της χώρας (Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Αττική, στα Μέγαρα και στην Οινόη), ενώ στις 17 Ιουνίου λήγει το εξάμηνο για άλλες επτά περιοχές (Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα).

Μέχρι σήμερα τα ποσοστά παραμένουν απογοητευτικά καθώς μόνο το 14,62% των ιδιοκτητών (σχεδόν ένας στους επτά) έχει δηλώσει την ακίνητη περιουσία του και οι υπόλοιποι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το πράξουν.

Άλλοι φοβούνται τη φορολόγηση, άλλοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και άλλοι δεν μπορούν να εντοπίσουν τα χωράφια τους.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Στράτος Παραδιάς συνεχίζει να ζητάει άμεση διεξαγωγή πανελλήνιας ενημερωτικής καμπάνιας στα ΜΜΕ και κυρίως ενιαία παράταση όλων των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν τόσο οι κάτοικοι εσωτερικού, όσο και εξωτερικού.

Η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του Κτηματολογίου θα πρέπει να διαβουλευθεί άμεσα με τους επιστημονικούς φορείς και τους μελετητές σε όλη τη χώρα, να λάβει άμεσα μια απόφαση ανακουφιστική για τους πολίτες και στη συνέχεια να ξεκινήσει μια πανελλήνια καμπάνια στην οποία να διευκρινίζεται απλά πώς θα κάνουν οι πολίτες τη δήλωσή τους εύκολα και εμπρόθεσμα.


Σχολιάστε εδώ