Πακέτο πάει και ο (η) σύζυγος;

Πακέτο πάει και ο (η) σύζυγος;

Διαβάζουμε στη «Διαύγεια» για την τοποθέτηση υπαλλήλου του κλάδου ΠΕ Πτυχιούχων Διοικητικών, με βαθμό Δ’, σε πρεσβεία της Ελλάδας σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Και συγχρόνως την έγκριση της αίτησης του συζύγου της για συνυπηρέτηση, η οποία και έγινε δεκτή. Το ερώτημά μας είναι τι ακριβώς υπηρεσίες θα προσφέρει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ο σύζυγος της διοικητικής υπαλλήλου της πρεσβείας, μιας και η ειδικότητά του είναι του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής σε Ογκολογικό Νοσοκομείο στην Αθήνα.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να μένουν οι οικογένειες ενωμένες, αλλά η συνυπηρέτηση πρέπει να επανεξετασθεί, ειδικά μάλιστα σε ειδικότητες που δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή μετάθεσης στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνο ότι ένας υπάλληλος που μετατίθεται για συνυπηρέτηση με τον/την σύζυγό του που υπηρετεί στο εξωτερικό ουσιαστικά κάνει αργομισθία, αλλά ότι στερεί την υπηρεσία στην οποία ανήκει οργανικά από ένα στέλεχος, το οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί λόγω και των περιορισμών στις προσλήψεις.

Ας συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή ότι η εποχή των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί… Όποιος υπάλληλος του ΥΠΕΞ δεν μπορεί να αποχωρισθεί τον σύζυγο ή τον σύντροφό του ας μη ζητήσει, ούτε να επιδιώξει μετάθεση στο εξωτερικό…


Ο πιο ωραίος από την πολιτική ηγεσία είναι ο αγαπητός Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, με το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνει για την αφρικανική ήπειρο, θα έπρεπε να είχε διορισθεί υφυπουργός Αφρικής. Και μάλλον έχει βρει το νόημα, καθώς τόσο μακριά και χαμένος στην Αφρική γλιτώνει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις, αφήστε που ξεχνά και την παρουσία του ο κ. Καμμένος. Άλλωστε το τόνισε και σε ομιλία του για την Ημέρα της Αφρικής: «Θα μπορούσα να είμαι Αφρικανός…».


Η κ. Μαρία Σολωμού (ΠΥ Α’) αναλαμβάνει διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη θέση της κ. Αικατερίνης Κόικα. Στο ΥΠΕΞ επιστρέφει από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Ζαβορίτης (ΠΥ Α’), ενώ πήραν απόσπαση ο Νικόλαος Πρωτονάριος (ΠΥ Α’) για το υπουργείο Εσωτερικών και ο Περικλής Μπούτος (ΠΥ Α’) για το υπουργείο Πολιτισμού.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ