Μόνο ο Βαρουφάκης φταίει για τα 80 δισ. ευρώ που χρέωσε τη χώρα;

Μόνο ο Βαρουφάκης φταίει για τα 80 δισ. ευρώ που χρέωσε τη χώρα;

Το παραδέχονται πλέον και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ένας ένας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσγειώνονται στην αμείλικτη πραγματικότητα του 2015, όταν ο Τσίπρας πήρε την εξουσία και ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στον Βαρουφάκη, που είχε το πράσινο φως για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αφού είδε ότι τα αφεντικά –που είναι και σήμερα τα ίδια– δεν παίζουν και είχαν δώσει στον Αλέξη τελεσίγραφο, έκανε τη μεγάλη κωλοτούμπα.

Όλη εκείνη η περιπέτεια, όμως, κόστισε στον ελληνικό λαό γύρω στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, για τα οποία κανείς δεν πλήρωσε, δεν ζήτησε ούτε ένα συγγνώμη από τα νοικοκυριά και τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, από τις στρατιές των ανέργων και των νεόπτωχων.

Τις τελευταίες μέρες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν ότι το «εξάμηνο Βαρουφάκη» κόστισε στη χώρα 86 δισ. ευρώ. Ευθέως το παραδέχθηκε και ο βουλευτής Αττικής Γιάννης Δέδες σε εκπομπή του Blue Sky. Και το Μαξίμου δεν έβγαλε άχνα. Βέβαια, τη χώρα τότε δεν την κυβερνούσε ο Βαρουφάκης. Καπετάνιος ήταν ο Τσίπρας, αυτός χάραζε τη γραμμή πλεύσης. Και τελικά πήγε κατευθείαν στα βράχια…

«Όλοι δρουν, και όταν δρουν κάνουν και λάθη», είπε ο Γιάννης Δέδες. Τα λάθη όμως δεν τα πληρώνει μόνο εκείνος που τα διέπραξε αλλά και εκείνος που τον προσέλαβε και τον έβαλε στη… γέφυρα.


Σχολιάστε εδώ